Glaskunstenaar Bernard Heesen tot 6 mei bij Van der Togt

Tot en met 6 mei 2012 exposeert Bernard Heesen in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije in Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50)..  Hij geeft  daarmee een prelude op zijn solotentoonstelling later dit jaar in de SALT Galata galerie in Istanboel. Heesen is een toonaangevende glaskunstenaar. De doorgaans robuuste vorm van zijn objecten gaat harmonieus samen met fijnzinnigheid en zijn gevoel voor humor. Hij leerde het vak van zijn vader Willem Heesen, de oprichter van glasstudio ‘De Oude Horn’. Die ging open in 1977 in een voormalig stoomgemaal bij Leerdam, de glasstad van Nederland. Willem maakte zich met vallen en opstaan het glasblazen eigen. Hij experimenteerde met vergeten technieken. Bernard assisteerde zijn vader daarbij. “Ik leerde mezelf het glasblazen door met een klont gloeiend glas aan de pijp naar buiten te lopen, en maar slingeren totdat het glas als een dunne draad aan de pijp hing.”Tegen het einde van de jaren tachtig trok Willem zich geleidelijk terug. In 1993 nam Bernard de glasstudio helemaal over. Hij maakte van ‘De Oude Horn’ een broedplaats voor vernieuwende glaskunst. Komende zomer verruilt Bernard zijn glasstudio tijdelijk voor de Istanboelse Glass Furnace. Daar gaat hij samen met studenten glasobjecten blazen. Het resultaat van de workshop wordt – op uitnodiging van Vasif Kortun – in oktober tentoongesteld in de SALT Galata galerie. Vasif is bekend om zijn curatorschap voor verscheidene Biënnales in onder meer Istanboel, Saõ Paulo en Venetië. www.jvdtogt.nl

Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Lees ook:Glaskunst Bernard Heesen bij Jan van der Togt
Lees ook:Expositie glaskunstenaar Bernard Heesen bij Van der Togt
Lees ook:Museum Van der Togt viert 400 jaar Nederland-Turkije
Lees ook:Glasexpositie Bernard Heesen in Vd Togt
Lees ook:Speurtocht kinderen langs glaskunst

2 reacties op “Glaskunstenaar Bernard Heesen tot 6 mei bij Van der Togt

  1. J.E.M. de Jong-Spooren

    Geachte heer Heesen,
    Onlangs kochten wij bij het Museum J.v.d. Togt een mooie fruitschaal. Ik ben werkzaam in het Museum en vroeg daar of zij enige documentatie van uw werk hadden. Dit is vooralsnog niet voorradig. Alleen boeken van uw vader.
    De twwede vraag is of wij in het bezit kunnen komen van een certificaat van uw schaal. Dit zouden wij zeer waarderen en is daarbij ook een goed document voor de verzekering.
    Wij vernemen graag van u of dit mogelijk is.
    Opgemerkt dient nog te worden dat de schaal een hele mooie plek in ons appartement heeft gekregen en wij er enorm van genieten.
    Met vriendelijke groet,
    Ans de Jong
    Kastanjelaan 267
    1185 MX AMSTELVEEN

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Ans, gefeliciteerd met de aanwinst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.