Barokconcert in Annakerk

In de Annakerk aan de Amsterdamseweg 20-22 wordt zaterdag 2 juni (20.15 uur)
het concert ‘Momenten uit de Barok' gegeven door het Ralph Sordo Choir onder leiding van Enrique López-Cortón. Behalve het barokensemble Il Concertino werken de solisten Silvia da Silva Martinho (sopraan), Sigurd van Lommel (alt), Christian Damsgaard (tenor) en Pierre-Guy le Gall White (bas) eraan mee.

 

Uitgevoerd worden de Lutherse Mis BWV 236 van J.S.Bach, Te Deum van J.Pzn.Sweelinck, Ay, qué dolor, Omemoriale en Regina Caeli van Joan Cererols (1618-1680) en Magnificat van Domenico Scarlatti. ‘Momenten uit de Barok' biedt een dwarsdoorsnede van barokstijlen uit verschillende perioden en landen. J.Pzn. Sweelinck, de laatste belangrijke componist van de Nederlandse School, vertegenwoordigt de overgang van de renaissance naar de barok. De Zuid-Europese, katholieke barokstijl weerklinkt in de werken van de Catalaan Cererols en de Italiaan Scarlatti. Het programma wordt afgesloten met de Lutherse Mis van Bach, de meester van de barok, die de Italiaanse helderheid en virtuositeit wist te combineren met het meer doorwrochte contrapunt van de Duitse meesters.

Het Ralph Sordo Choir is een projectkoor onder leiding van de Spaanse dirigent Enrique Lopez-Cortón. De zangers zijn geoefende amateurs en hebben ruime ervaring in het zingen van zowel kamermuziek als oratoria. De Annakerk wil zich meer gaan profileren als concertzaal. Dit concert is daartoe de eerste aanzet. Toegansprijs € 12, (CJP/stadspas/65+ 10 euro) Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: 020 6708368, [email protected]

 

Lees ook:Concert in Annekerk gewijd aan componist Schütz
Lees ook:Gitarist Rik Spann speelt in de Johanneskapel
Lees ook:Gratis koopzondagconcert gitarist Martin Lichters
Lees ook:Cecilia Bernardini in Kruiskerk
Lees ook:Enrique López-Córton in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.