Enrique López-Córton in Kruiskerk

 

Enrique Lopez-Corton

Enrique Lopez-Corton

De internationaal bekende Spaanse dirigent Enrique López-Córton geeft zondag 7 december (12.00 uur) een concert met het vocaal ensemble Tien in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A. ‘Dulce Veneno’ (zoet gif) het het programma, bestaande uit oude en moderne Spaanse muziek. Thema is de liefde, zowel de wereldse als de religieuze liefde voor de maagd Maria, als bron van inspiratie en levensvreugde. Maar ook liefde die kan steken, schrijnen en verwonden. 

Het concert duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Om 11.30 uur staan koffie en thee klaar.

 Composities van Cristóbal de Morales, Ginés de Morata en Juan Vásquez, die op 7 december ten gehore worden gebracht, stammen uit de renaissance en vroege barok. Bekende Spaanse componisten uit de twintigste eeuw van wie werken worden gebracht, zijn Manuel de Falla, Federic Mompou en Manuel Oltra.

López-Córton is een dirigent die vooral vaak wordt gevraagd voor programma’s waarin Spaanse vocale muziek voorkomt. Hij is een specialist op het terrein van de Spaanse renaissance.

 

Het vocaal ensemble TIEN bestaat uit geschoolde amateur zangers, die op hoog niveau willen musiceren en daartoe steeds in hun projecten samenwerking aangaan met gerenommeerde musici.

Lees ook:A capella concert in Kruiskerk
Lees ook:Rosetta Ensemble geeft concert in Wester-Amstel
Lees ook:Barokconcert in Annakerk
Lees ook:Concert in Annekerk gewijd aan componist Schütz
Lees ook:Concert ‘Met passie en pit’ in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.