Benefitcabaret in Griffioen voor zieke kinderen in Nepal

Voor derde keer wordt in de Griffioen (Uilenstede) dinsdagavond 19 september om 20.30 uur een benefit cabaretvoorstelling gegeven. De opbrengst is bestemd voor geneesmiddelen voor ernstig zieke kinderen in Nepel. Op het programma staan Berry Lussenburg, Jeroen Bouwhuis, Caroline Sanders en René van Meurs. De beide laatsten waren de winnaars van het Griffioen cabaretfestival

In vorige jaren waren dergelijke avonden volgens de directie een groot succes. Kaartjes kosten 12 euro, die (meer dan) volledig naar de kankerafdeling van het enige publieke kinderziekenhuis in Nepal. De veelbelovende cabaretiers, die al prijzen hebben gewonnen op andere cabaretfestivals, werken geheel belangeloos mee, evenals de medewerkers van de Griffioen.

De avond wordt geopend door Berry Lustenburg die een compilatie van zijn programma’s Preventief en Sprekend presenteert. Er zijn al recensenten die hem een "Youp in spe" noemen. Het Brabants Dagblad schreef: ‘Gevatheid, goede woordgrappen en het vermogen snel te switchen tussen een grappig typetje en een krachtige monoloog’. Fred Florusse zei na het zien van Berry in de Kleine Komedie ‘Eindelijk weer eens intelligent cabaret, met goede teksten’.

Caroline Sanders won op vrijdag 10 maart het Griffioen Cabaret Festival 2006. Het publiek verkoos de ontspannen René van Meurs voor de publieksprijs.

Jeroen Bouwhuis won dit jaar zowel de Holland Casino Podium Prijs als het Wim Sonneveld Concours. In zijn voorstelling Dinner for one beschrijft hij een dag uit het leven van een man alleen.

Lees ook:Open podium voor aanstormend talent in schouwburg
Lees ook:Aanstormend cabarettalent in Schouwburg
Lees ook:Cobra Museum koop piepschuim figuur van Appel
Lees ook:Solocabaret Sabine Beens over samenwonen
Lees ook:Seizoen proeven in Griffioen

Eén reactie op “Benefitcabaret in Griffioen voor zieke kinderen in Nepal

  1. Joke van der Zwaan

    Gaarne wil ik reageren op dit nieuws in de Nepa pagina. Ik vind het heel jammer dat ik dit gemist heb, anders zou ik zeer zeker gekomen zijn. Dit nieuws kreeg ik pas heden (23-09) op mijn Email.
    Zelf ben ik nauw betrokken bij een kinderhuis project in Nepal, waar mijn hart nauw bij betrokken is.
    Ik wil jullie dus erg bedanken voor dit gweldige initiatief waar jullie je medewerking aan verlenen.
    Met vriendelijke groet,

    Joke van der Zwaan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.