Motie van afkeuring

2016-johan-th-bos-3-febr-300x228Niets veranderlijker dan de politiek. “Vijf jaar geleden kreeg ik dit aan mijn broek”, zegt wethouder Herbert Raat. Hij heeft de motie van afkeuring van destijds ingelijst. Die was ingediend door D66, met steun van PvdA en GroenLinks. Het ging over de A9, die eerst door een tunnel zou lopen waarvoor de gemeente dan € 100 miljoen moest neertellen. Eigenlijk vonden die toenmalige oppositie fracties dat ook teveel geld, maar zij hadden er bezwaar tegen dat Raat het bestaande het contract over de weg wilde openbreken. Niet betalen, wel de tunnel was hun boodschap eigenlijk.

Maar ja, D66 en PvdA, destijds aanstichters van een extra raadsvergadering over de A9, zitten nu in de coalitie. Dus in het hok waar VVD-wethouder Raat hen heen dreef. Dus hoor je die ruziemakers niet meer over die tunnel. Hun gekrakeel van destijds lijkt verstomd. De grimmige toon van toen is veranderd in zacht en lief gefluister over de weldaden die het college van B&W (waarin ook de liberale bijwagen Burgerbelangen is vertegenwoordigd) over de burgerij uitstort door middel van die Rijksweg.

“Wij vinden die tunnel prima, maar veel te duur. En wij hebben niet alleen met een tunnel te maken, maar het gaat om de totale sociale infrastructuur van deze stad”, zei Raat destijds. Zijn tegenstanders van toen, die hem via een (overigens verworpen) motie van afkeuring aan de schandpaal wilden nagelen, regeren nu samen met hem. En regeren is vooruitzien. Niet langer dan bijf jaar, blijkbaar…

 

Lees ook:Wethouder Raat overleeft motie van afkeuring in A9-debat
Lees ook:SP: Streep door verbreding A9 in zicht
Lees ook:Coalitie houdt bouw in Bovenkerkerpolder mogelijk
Lees ook:Coalitie bespaart college motie van afkeuring in Casema-zaak
Lees ook:PvdA wil spoeddebat A9-raadscommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.