Torentje

GemeentehuisNee hoor, er bestaat in Amstelveen geen echt torentje. Dat ik dat nou niet wist. In mijn bericht over de door D66 gewenste ondertekening van een Parijsverklaring – door een wethouder – had ik gemeld dat zoiets natuurlijk van tevoren met de wethouder die dat moest doen (in dit geval Peter Bot van Burgerbelangen) wordt besproken. D66 zit niet voor niks in de coalitie en die sluit doorgaans klakkeloos de rijen. Torentjesoverleg dus eigenlijk.

Ik had het weliswaar tussen aanhalingstekens gezet, maar daar hebben de democraten geen boodschap aan. Er is in Amstelveen geen echte toren waarin de politieke kornuiten met elkaar praten en die realiteit doodt blijkbaar elke vorm van democratische fantasie.

Bovendien, liet een deel van de fractie van D66 zich ontvallen, zou mijn voorspelling dat Bot de in feite aan hem zelf (namelijk aan bestuurders) gerichte oproep over de CO2-uitstoot ging ondertekenen niet uitkomen. Had men dus van hem gehoord. Waarmee het bestaan van ‘torentjesoverleg’ (pardon achterkamers gesprekken) in feite werd toegegeven. Want hoe kon de coalitiepartij al weten dat Bot niet meedeed, terwijl daarvan nog niets naar buiten kwam? Enige andere mogelijkheid: democratische helderziendheid. Maar die is mij nooit eerder gebleken…

 

Lees ook:Dom 66
Lees ook:D66: Wethouder Bot moet Parijsverklaring tekenen
Lees ook:Raad wil meer invloed op metropool
Lees ook:Metropool
Lees ook:Wethouder Yeter Tan: afscheid met gemengde gevoelens

Eén reactie op “Torentje

  1. Tomaat

    Loze scheet van D66. ( O, shit methaanuitstoot!!)voor de bühne.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.