Geheim overleg evenementen

GemeentehuisIn het diepste geheim, c.q. in alle beslotenheid, komt donderdag een gezelschap bijeen in een achterkamer om Amstelveen met evenementen op te stomen in de vaart der volkeren. Dat gebeurt in aanwezigheid of onder leiding van wethouder Maaike Veeningen, die de stad blijkbaar met citymarketing tot de navel van de wereld wil maken. Wat er wordt bedacht, horen inwoners mogelijk later nog eens.

Er zijn partijen voor uitgenodigd die volgens de gemeente in evenementen een belangrijke rol kunnen spelen. Horeca bijvoorbeeld, denk ik dan. Nou nee, die is er niet bij. Het blijft naar verluidt allemaal steken in wat notoire notabelen, zoals het bestuur van Amstelveen Oranje. Volgens mij was zelfs de voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) er niet eens bij gevraagd. Want ondernemers komen pas aan bod als er moet worden betaald. Er ontbraken méér onmisbare sectoren op de oorspronkelijke lijst van uitnodigingen, begreep ik inmiddels. Iemand die er wél bij mag zijn, lijkt nog een aanvulling te hebben gemaakt, omdat zijn boerenverstand óók nogal wat voor de organisatie van evenementen essentiële categorieën miste.

Logisch. De happening is nu eenmaal door een ambtenaar in het raadhuis voorbereid. En ambtelijk verstand is zelden boerenverstand. Nee, de lokale journalistiek is er ook niet bij, voor zover ik weet.  Mogelijk met uitzondering van de door de gemeente gesubsidieerde plaatselijke omroep of een ander door de lokale overheid als ‘positief’ bestempeld medium. Daar hoort amstelveen.blog.nl kennelijk niet bij. Maar de participatiemaatschappij impliceert natuurlijk niet dat er wordt geparticipeerd. Hooguit dat de overheid kostbare zorgtaken onder het motto ‘zelfredzaamheid’ bij burgers over de schutting gooit en die als vrijwilligers en mantelzorgers zo nu en dan formeel prijst. Mits zij verder hun kop houden. Maar dat terzijde.

Mogelijk komt er na afloop van de geheime brainstorming der notabelen een persbericht vol superlatieven uit het raadhuis, opgesteld door het reclamebureau van B&W, ook wel de gemeentelijke afdeling communicatie geheten. Als dát is uitgenodigd tenminste…

 

Lees ook:Voor buurtfeest geen vergunning meer nodig
Lees ook:Parkeren raadhuis wordt gratis
Lees ook:Mensen maken AV, mits uit vaste kringetje
Lees ook:Weer Chinese lunch voor ouderen in raadhuis
Lees ook:Leerlingen basisscholen naar het raadhuis

7 reacties op “Geheim overleg evenementen

  1. Piet Rode

    Echt bevorderlijk voor de democratie zullen we maar zeggen, en het kan bij meer inspraak het bestuur ook behoeden voor bestuurlijke blunders.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PG van Faassen

    Ja teveel transparantie is natuurlijk niet goed voor die stomme burgers. Die gaan dat allemaal niet begrijpen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Piet rode

    Het bedrijfsleven is i.d. zeker ook stom.

      /   Beantwoorden  / 
  4. CeeBee

    Wie waren er dan wél bij, behalve de ambtenaren?

      /   Beantwoorden  / 
  5. gerben

    Afwachten dus. Plaatsing Der Bogen en de feesten daarbij stomd mogelijk op de agenda.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert van Waning

    “Er ontbraken méér onmisbare sectoren op de oorspronkelijke lijst van uitnodigingen,” schrijft Johan Bos.

    Omwonenden, bij voorbeeld. Zij moeten de meestal volkomen overbodige (want niet gezellige) geluidsoverlast van dreunherrie en omroepers tot laat in de avond ondergaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ah, uw weet dus al over welke soort evenementen het gaat, kent de locaties en de tijdstippen waarop zij gaan plaatsvinden. Vertel eens…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.