Weer Chinese lunch voor ouderen in raadhuis

GemeentehuisHet raadhuis is er van en voor alle Amstelveners, redeneert wethouder Herbert Raat. In elk geval voor lokale politici. Blijkbaar niet van en voor alle lokale media, want bij de jaarlijkse Chinese lunch voor 75-plussers, vorige week in datzelfde raadhuis, was mogelijk alleen de gemeente omroep RTVA (mstelveen) uitgenodigd. De lunch wordt door de Chinese gemeenschap aan ouderen aangeboden. Een traditie die ooit startte op initiatief van de eigenaar van het toenmalige restaurant Jasmijn. Tot dat eindigde. Het pand is inmiddels gesloopt.

Journalist Hans de Bie nam later opnieuw het initiatief en zag kans de lunch met anderen in het raadhuis onder te brengen, waar raadsleden en bestuurders serveren. En De Bie heeft bnu eenmaal exclusieve contacten met het Amstelveens Nieuwsblad, zodat daarin een groot verhaal van hem aan de vooravond van de lunch stond. Burgemeester Jan van Zanen heette vorige week vrijdag de gasten welkom, meldt de gemeente.

Van Zanen stond nog even stil bij de geschiedenis van de lunch, die begon in het Jasmijn van de heer en mevrouw Lo. Hij sprak zijn waardering en medeleven uit tegenover mevrouw Lo, die vlak voor het evenement in het raadhuis haar man verloor en nu al weer bij de lunch was. Samen met Hans de Bie en Michel Becker vormt zij de spil van de organisatie, zei Van Zanen.

 

De lunch was voor de derde keer in het raadhuis, sinds restaurant Jasmijn er niet meer is. De gasten werden ontvangen met een uitgebreide lunch en entertainment. Om de traditie in ere te houden, sloegen diverse partijen de handen ineen: de Chinese gemeenschap in Amstelveen, restaurant New Peking City, Kragtwijk Catering en uiteraard de gemeente.

Lees ook:Chinese lunch voor ouderen in Raadhuis
Lees ook:Gratis chinese lunch al volgeboekt
Lees ook:Gratis chinese lunch ouderen in raadhuis op 21 oktober
Lees ook:Gratis lunch voor ouderen wordt in ere hersteld
Lees ook:Afhakers Chinese Lunch graag even bellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.