Mensen maken AV, mits uit vaste kringetje

‘Mensen maken Amstelveen’ heet de lokale talkshow uit café ’t Oude Dorp aan de Dorpsstraat, die op maandag 27 februari (17.00 uur) voor de tweede keer plaatsvindt. Die talkshow heeft de ondernemingsachtige naam BV Amstelveen. Mensen mogen dat volgens de initiatiefnemers Amstelveen maken, maar kennelijk alleen mensen die tot het kleine kringetje min of meer bekende Amstelveners, c.q. in deze stad wonende BN’ers behoren.

Nou ja, vreemd is dat niet, vertelde mij vrijdag iemand uit ondernemersland. Hij had wel eens gehoord dat in feite 200 mensen uitmaken wat er in Nederland gebeurt, dus in Amstelveen zal het hooguit om enkele tientallen gaan. Presentatoren van de talkshow zijn Stadsdichter en performer Matthijs den Hollander en directeur Frank Huissen van de Vrijwilligerscentrale. En de twee hoofdgasten zijn de burgemeester, Mirjam van ’t Veld, en directeur Heleen van Ketwich Verschuur van het Jan van der Togt Museum. Verder komt ds. Werner Pieterse weer met een column. Ook is er een nieuwe rubriek ‘hidden secrets of Amstelveen’, wat mogelijk doet vermoeden dat een van de vele achterkamers der politieke elite open gaat, maar vermoedelijk een minder heet gegeten dan opgediende soep zal blijken.

Intussen volgt de lokale talkshow natuurlijk de lijn van die van de door de NPO op televisie getoonde. Ook daar komen vooral een stel vaste BN’ers aan het woord, soms aangevuld met iemand doe toevallig in het nieuws is. Voor de komende lokale talkshows nog een paar suggesties: Alle wethouders, fractievoorzitters in de gemeenteraad, directies van culturele instellingen en ondernemingen enzovoort. Want mensen mogen dan Amstelveen maken, het moet natuurlijk wel om de notabelen van dit stadsdorp gaan. Hooguit twee of drie per keer uit dat circuit. Als één keer per jaar een van de 1000 vrijwilligers in het zonnetje wordt gezet tijdens de nieuwjaarsreceptie is dat wel weer voldoende. Verder vertellen de professionals wel hoe het zit met de zelfredzaamheid in de wijken, een door de overheid uitgevonden wijze van bezuinigen, die steevast sociale cohesie wordt genoemd. Maar dat terzijde…

 

 

 

 

Lees ook:Weer bekende mensen in talkshow
Lees ook:Lokale talkshow uit Oude Dorp
Lees ook:Talkshow van start
Lees ook:Dochter Desmond Tutu in talkshow BV Amstelveen
Lees ook:Frans Huissen is kandidaat wethouder GroenLinks

3 reacties op “Mensen maken AV, mits uit vaste kringetje

 1. Frank Bikker

  Leuk artikeltje, had net goed zo bij de afdeling colomn kunnen staan, maar geeft wel de kleffe clubjesfeer rondom de diverse clubhuizen van de bevriende horeacakaffers binnen m.n. de VVD, maar ook D66 in voornamelijk het Oude Dorp weer.
  Nu is het een talkshow, dan weer een netwerkborrel of een uitgifte van kavels van een half miljoen. Alles bij steeds dezelfde paar horecazaken van voornamelijk VVD ‘ ers in het Oude Dorp. Men heeft ook al een clubblad, namelijk Amstelveenz.
  Natuurlijk staat het elke politieke partij vrij om te komen waar zij willen, maar het zou toch wel handig zijn als zij tenminste als partij overal kwamen , al zou het maar
  zijn om de eerlijkheid hoog te houden.
  Ik begin hier over politiek omdat in het artikeltje het vermoeden werd uitgesproken en ik denk terecht, dat er natuurlijk ook weer enkele plaatselijke politieke
  hotemetoten van zich zullen laten horen. Raat?????

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Wat een zure reactie weer Frank. Volgens mij kom jij ook bijna altijd in een café waar rechts de boventoon voert.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Zou best kunnen, maar ik ken daar niet iedereen. Mijn indruk is meer dat het de meesten worst zal zijn, maar ik kan het mis hebben. Alleen ik weet wel dat het geen clubhuis is van welke partij dan ook. Lijkt me ook wel zo gezond ook voor een café. Maar wie ben ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.