GroenLinks blijft (vleer) muisstil

groenlinks01[1]Mooie kans voor GroenLinks natuurlijk om zich belachelijk te maken. Maar mogelijk zegevierde het verstand nu en horen wij daarom niets van die fractie in de gemeenteraad. Over die vleermuizen, bedoel ik. Wethouder Herbert Raat vindt veiligheid voor mensen belangrijker dan vleermuizen. Hij overtreedt bewust de Flora- en Faunawet, die tot in het krankzinnige allerlei beestjes beschermt. Raat laat een ruïne slopen om er een nieuwe school neer te zetten.

Dat mag zomaar niet, zegt de wet. Eerst wachten tot de vleermuisjes bereid zijn te verhuizen. Nou ja, er kan wel ontheffing van die wet worden aangevraagd, maar dat duurt ook vier maanden en bovendien weet je niet of de aanvraag wordt gehonoreerd. Zodat Raat maar eens als een olifant door de porseleinkast van de groene beweging rost. Natuur en milieu zijn mooi, maar in de praktijk ijn de daarvoor bedachte regeltjes rigide, constateert de wethouder. Waarmee hij volgens mij een indrukwekkende eerste stap op het pad naar de volgende raadsverkiezingen zet. Zowel voor zijn eigen VVD als voor GroenLinks en andere hun electoraat goeddeels uit de natuurbeweging halende politieke clubs.

Bij de VVD zal men Raats kordate optreden in het belang van veiligheid en onderwijs van harte toejuichen. Daar heeft men toch al de pest aan regeltjes. GroenLinks vindt, als zij haar principes trouw blijft, dat de wethouder het economische delict, zoals hij het zelf noemt, niet mogen plegen. Maar van de anders zo ecologische, duurzame, milieuvriendelijke natuurvrienden hoorde ik tot nu toe niets.

Misschien verkeren zij in een spagaat. Natuurlijk zal in hun ogen de Flora- en Faunawet heilig zijn, mogelijk zelfs nog te mager als het om bescherming van dieren gaat. Maar zij zijn nou ook weer niet de Partij voor de Dieren en pleiten ook voor bijvoorbeeld goed onderwijs, te beginnen bij peuters.

Dus het ging nu even om de keuze tussen vleermuizen en de belangen van schoolkinderen. In elk geval volgens de wethouder. Maar GroenLinks kan er moeilijk om heen, denk ik. Zodat de anders op alle slakken in het milieu zout leggende – c.q. dat wegens de hoge idealen juist van die diertjes verwijderende – fractie nu (vleer) muisstil is. Want de verkiezingen komen er aan. En in de loop van de campagne moeten binnen het potentiële electoraat zowel de milieufreaks als het onderwijsveld te vriend worden gehouden. Lastig hoor, die groene politiek.

Lees ook:VVD: ‘Sloop veermuizenschool snel hervatten’
Lees ook:Raat: ‘Vleermuizen regeren dit land’
Lees ook:GroenLinks: ‘Diervriendelijk denken onderontwikkeld’
Lees ook:Ministerie vindt sloopschool toch ook gevaarlijk
Lees ook:Gemeente wacht niet op vleermuizen met sloop school

11 reacties op “GroenLinks blijft (vleer) muisstil

  1. HenkdVries

    Wat een idioot stuk, heer Bos. GroenLinks was er als eerste partij bij om te reageren op Dichtbij.nl. U bent misschien een beetje gefrustreerd dat ze dat niet op uw website gedaan hebben. Maar volgt u als journalist niet wat er in andere media gebeurt? Ach, ach, ach…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Mijn verbazing is dat de partij die altijd naar alle media persberichten stuurt, nota’s maakt etc. nu volstaat met een reactie op de berichtgeving op één website. Dat past niet bij de communicatie van die partij.

        /   Beantwoorden  / 
  2. GroenLinks Amstelveen

    Beste Johan, hierbij de reactie die wij gisteren al op Dichtbij.nl geplaatst hebben:

    ‘Ambtelijk heeft men dus gewoon verzuimd om op tijd een ecologisch onderzoek te doen. Dan had ook eerder ontheffing van Flora- en Faunawet aangevraagd kunnen worden. Stevige blunder die nu blijkbaar alleen gecompenseerd kan worden door een zogenaamd ‘daadkrachtig’ optreden van wethouder Raat. Jammer dat die daadkracht er niet eerder was, dat het ecologisch besef blijkbaar zo gering is in ambtelijk apparaat en nu daardoor moedwillig regels overtreden worden. Positief is wel dat er ook compenserende maatregelen getroffen zijn, zoals plaatsing van vleermuiskasten. Geen discussie over wenselijkheid sloop, maar dit had anders gekund en gemoeten!’

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerbeb

    Blog overbodig?

      /   Beantwoorden  / 
  4. St.SWAB

    Wij wilden, dat de VVD wat daadkrachtiger was, om burgers te beschermen, tegen disproportionele Vliegtuigoverlast

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Al ongeveer een halve eeuw werk ik voor Amstelveense media en altijd was er het verzet tegen vlieglawaai. Dat protest hoort bij Schiphol als de landingsbanen en voor veel mensen is het hun hobby zich er mee bezig te houden. Volgens mij heeft het allemaal per saldo weinig opgeleverd. Schiphol bleef groeien en zal blijven groeien. En ik heb ook niet de indruk dat de huizen in de buurt van de luchthaven minder waard zijn dan elders, dus dat men hier minder graag woont. Integendeel. Op een afstand gezien is het leuk de ene na de andere maatregel te zien afspreken. Wie geen expert is, begrijpt er niets van. Nou ja, alleen dat de luchthaven gewoon doorgroeit. Die is er trouwens al even langer dan de meeste huizen in Amstelveen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. St SWAB,

        U lijkt niet gehinderd door enige kennis van zaken. Leven we nog in een Rechtstaat? in 1995 werden keiharde afspraken gemaakt toen toegestaan werd om de Polderbaan aan te leggen. Het zou de Milieubaan gaan heten,omdat de baan alleen in geval van nood gebruikt zou worden. Anno heden verzorgt de baan ruim 30 % van alle vluchten. De vele leugens door dame Jorritsma werden al snel doorgeprikt. Dame Netelenbos bracht het aantal Handhavingspunten terug vasn 300 naar nog slechts 35 De CDV II (Commissie Deskundigen Vliegtuiggeluid olv Vz Senator en Zeeuw Eversdijk CDA schreef 6 rapporten ),met als eindconclusie 2006 : ER was GEEN gelijkwaardige overgang, er moeten 95 extra handhavingspunten bij komen. “De Omwonendenz zijn belazerd, maar de regering maakt een vlucht naar voren en gaf ene Alders de opdracht: Maak al weer een nieuw stelsel. Conclusie: We zitten nu weer in het zelfde schuitje. In een fles van en1/2 liter gaat geen liter ! Over de huizenprijzen, kan ik u laten weten: Vele St. SWAB leden uit Buitenveldert en Aveen-Noord willen niet met hun namen in de krant. Onder de B.baanstaan vele huizen te koop,zo ook in Aveen-Noord/Randwijk. Ze zijn bijzonder bang, dat ze die woningen nooit meer kwijt raken, nu ook de crisis nog een rol speelt. Bedenk dat de Polderbaan de Buitenveldertbaan eindelijk zou ontlasten, (Eind jaren 90 waren er klachten aantallen van 6000 p/maand te Aveen alleen al. Samen met Buitenveldert ca 8500 p kwartaal , er heersten apocalytitsche toestanden..Burgers kochten rond 2004 weer huizen daar, omdat de Polderbaan per luchtvaartwet verlichting zou brengen. Dat gebeurde ook, echter nu door leugenachtig beleid zijn ze weer de pineut. 60% meer dan vorspeld !Dat Schiphol er eerder was dan Amstelveen/nieuwer Amstel is onwaar en een kort door de bocht conclusie. Schiphol was een regio luchthaven,die destijds ook verplaatst had kunnen worden (Markerwaard, Noordzee, flevopolder? etc.
        Hoe kan ik hier fotos plaatsen ?

          /   Beantwoorden  / 
  5. j. eldert

    Wat n idioot stuk zeg. Dat je misschien hekel hebt aan een bepaalde partij of hun opvattingen, is tot daar aan toe. Maar dan zo’n hatelijke blog schrijven die ook nog eens gebaseerd is op verkeerde informatie, is wel erg tendentieus.

    Wat is dat tegenwoordig in deze maatschappij dat we bij het minste geringste, uit zijn op het ‘bloed’ van mensen/ groepen/partijen waarmee we het niet mee eens zijn. Welk een gefrustreerd leven hebben toch vele mensen. En dat in een van e meest welvarendste, rijkste landen ter wereld.

    Wat n zwaar leven heb je Johan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Zoek eens de betekenis van het woord colomn op!

        /   Beantwoorden  / 
      1. j. eldert

        Column of niet, doet niets af aan de onjuiste voorstelling van zaken en de hatende toonzetting. Of is het salonfähig om eenieder maar hatelijk en rancuneus te bejegenen? Verschil van mening is nog geen argument om volkomen respectloos gedrag te vertonen.

        Een column is een opiniërend stuk waarin een auteur spits en uitdagend zijn opvatting ventileert. Haat en rancune horen niet in dat rijtje thuis.

          /   Beantwoorden  / 
  6. gerben

    Het c woord staat vaak bij de c. Helpt enorm om reacties te kanaliseren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.