Ministerie vindt sloopschool toch ook gevaarlijk

Herbert Raat

Herbert Raat

Terwijl inspecteurs van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de sloop van de voormalige Martin Luther Kingschool stil legden, wegens de aanwezigheid van twee vleermuizen, deelt een andere dienst van hetzelfde ministerie de zorg van de gemeente over het gevaar dat de bouwval voor de veiligheid oplevert. Dat blijkt uit een nieuwe brief van wethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad.

Vooral de aanwezigheid van asbest in het pand, wat bij uitbreken van brand gezondheidsrisico’s voor de omgeving meebrengt, zit de dienst dwars. Er is nu aan B&W gemeld dat de vrijdag in allerijl ingediende aanvraag voor ontheffing van de Flora- en Faunawet met spoed zal worden bekeken. Normaal duurt de procedure rond zo’n aanvraag zestien weken. Daarom diende de gemeente die niet in.

Op de plaats van slooplocatie moet een nieuw gebouw voor de school komen, die daar al jaren op wacht.  Uitstel van de sloop zou ook vertraging van de bouw en forse vertraging in de oplevering veroorzaken. Nadat eind vorige week het ministrerie de sloop had stil gelegd, was er veel overleg om tot een oplossing te komen. Er kwamen aanvullende vragen uit Den Haag, die vandaag (donderdag) zouden worden beantwoord.

In afwachting van de reactie daarop blijft de sloop opgeschort. Raat vindt de wetgeving nogal rigide en constateerde eerder dat vleermuizen zo ongeveer het land regeren. Hij overtrad met opzet de wet, die de diertjes beschermt en verbiedt ze te storen,  door heen ontheffing aan te vragen en ondanks de vleermuizen de sloop te gelasten. Volgens hem wegens het gevaar dsat de ruine voor de buurt veroorzaakt en de schade die door uitstel van de nieuwbouw aan het onderwijs wordt toegebracht.

Lees ook:Sloop ‘vleermuizenschool’ is hervat
Lees ook:Raat: ‘Vleermuizen regeren dit land’
Lees ook:VVD: ‘Sloop veermuizenschool snel hervatten’
Lees ook:Gemeente wacht niet op vleermuizen met sloop school
Lees ook:Eerste paal voor ‘vleermuizenschool’

Eén reactie op “Ministerie vindt sloopschool toch ook gevaarlijk

  1. gerben

    Fijn dat er nu ordentelijk overleg gaande is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.