Sluier

Johan Th. Bos

In haar liefde voor digitaal communiceren, ontsteeg de gemeente de werkelijkheid. Haar correspondentie met de advocaat van bewoners van de Amsterdamseweg bewijst dat opnieuw. Die kregen opeens een zendmast in hun achtertuin. Totaal onverwacht, maar onze lokale overheid blijft ijzerenheinig volhouden hen daarover tijdig te hebben geïnformeerd. Hoe dan? Via internet. Nee, niet per rechtstreekse email natuurlijk. Dan maak je het ingezeten veel te gemakkelijk hun recht te halen en binnen de wettelijke termijn bezwaar te maken. De aankondiging stond versluierd ooit op de ondoorgrondelijke gemeentelijke website.  Zodat niemand reageerde, omdat geen hond het zag. En nu is de bezwaarperiode voorbij. Amstelveners worden geacht dag en nacht op internet te speuren naar dreigend gemeentelijk gevaar, zoals een flatgebouw voor hun raam. Ik noem maar wat. De gemeente stelt omwonenden niet meer via de krant op de hoogte, laat staan per brief. Alles gaat nu elektronisch. Wat vroeger door je brievenbus kwam, is tegenwoordig de speld in de internet geheten hooiberg. Geen rechtstreekse informatie van gemeente naar burgers, want vergrijzend Amstelveen wordt geacht dagelijks zelf achter het elektronische gordijn te kijken. Ouderen zonder internet? Pech gehad. Het stadsbestuur creëerde een digitale achterkamer. Dat maakt besturen gemakkelijker. Verkiezingen zijn er voorlopig toch niet…

Lees ook:‘Gemeentepagina’s in krant moeten blijven’
Lees ook:Gondelkoerier weer uit
Lees ook:Nieuwe poging BBA hervatting gemeentepagina in krant
Lees ook:Krant
Lees ook:Tips voor bestrijden containerstank

4 reacties op “Sluier

  1. Frank bikker

    Inderdaad weer eens daadkrachtig democratisch bestuur. Je begrijpt zo toch echt niet de opkomst van flapdrollenpartijen als de PVV en SP, he?

      /   Beantwoorden  / 
  2. dro

    ;) Waarom kun je niet automatisch het overzicht van de vergunningen/bekendmakingen op postcode krijgen.
    Sommige gemeenten hebben deze faciliteit al!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Modaal

    En gewoon blijven stemmen op deze partijen die dit beleid uitvoeren, Wethouder Levie van BURGER BELANGEN Amstelveen zal de burgers terzijde staan;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.