Het fatsoen van de SP

De niet in de gemeenteraad vertegenwoordigde SP vindt dat alle fatsoensnormen zijn overschreden door de scheidende voorzitter van het CDA, Hans van der Liet. Die maakte een cynische en evident gekscherend bedoelde opmerking op deze weblog over de besluitvorming rond de plannen voor een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder. In de trant van: daar mogen de burgers, omdat het helaas nu eenmaal wettelijk moet,  nog even over mee mekkeren, maar wat er gaat gebeuren staat al vast. De heersende politiek heeft al in achterkamertjes besloten dat het golfcentrum er komt en tegenstanders moeten wel van heel goeden huize komen om daar iets aan te veranderen.Als Van der Liet dicht bij de waarheid zat, is het er een waarin hij zelf helaas niet gelooft. Met andere woorden hij parodieerde degenen die allang tabak hebben van de politiek, omdat politici per definitie goed moeten kunnen liegen en principes alleen in verkiezingstijd schijnbaar hoog houden. Zodra de macht lonkt, hebben zij maling aan het stemmende voetvolk. Kijk naar Wouter Bos. Zette een enorme grote bek op tegen Balkenende, omdat die niets zou hebben gedaan aan de graaicultuur van topmanagers. Eenmaal zelf op het pluche (nog wel op Financiën) weigert hij gewoon nog even na te denken over zijn uitval van weleer. Niet over zeuren. Die onwaarachtigheid hoort bij de politiek. Volgens mij.
Maar als er nou één burger in deze stad was, die – misschien tegen beter weten in – er anders over leek te denken, dan zeker Van der Liet. Die gelooft nog steeds dat politiek een heilzame weg naar een betere wereld is. Mag van mij. Maar juist door het luidruchtige getuigen van een kinderlijk vertrouwen op het politieke systeem, had iedereen die maar een klein beetje aan de zijlijn kijkt, kunnen weten dat zijn opmerkingen over de zinloosheid van de inspraak als een soort sarcastische humor (of wat daarvoor door moet gaan) waren bedoeld. De SP volgt de lokale politiek kennelijk te oppervlakkig om dat niet door te hebben.
Die partij vindt dat Van der Liet fatsoensnormen heeft overschreden met zijn balorige kreten. Maar de SP pikte die opmerkingen van deze weblog en reageerde daarop vervolgens met een uitgebreide brief in het Amstelveens Nieuwsblad, zonder dat amstelveen.blog zelfs maar werd genoemd. Ik had het leuk en correct gevonden als die brief ook deze kant uit was gekomen. Maar de SP hanteert een geheel eigen en selectief gevoel voor fatsoen. Ik zal daar verder niet over zeuren. Want dan zou ik een beetje op die maoïsten gaan lijken.

Lees ook:Sprookjes
Lees ook:CDA betreurt opmerkingen voorzitter op amstelveen.blog
Lees ook:Politici weten niet beter…
Lees ook:Van der Liet vindt nieuwe kabinet zegenrijk
Lees ook:Geheime politiek

3 reacties op “Het fatsoen van de SP

  1. André Gerritsen

    Beste Johan,

    De artikelen op http://www.amstelveensnieuwsblad.nl over de kwestie rond de Golfbaan-uitlatingen van Hans van der Liet zijn inmiddels aangepast en vermelden nu amstelveen.blog.nl als oorspronkelijke bron.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Aardig, jammer dat het in de krant niet gebeurde.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Taz

    Ach ja, eindelijk eens een succesje en dan nog verkeerd geciteerd/gerefereerd worden. Murphy. Blijft het feit dat de immer interne verdeelde SP, zo nu en dan haar mondje moet roeren en dat bij grote voorkeur op de verkeerde wijze en verkeerde momenten doet. Ga zo door…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.