Wedstrijd om titel duurzaamste bedrijf

De strijd om de titel ‘Duurzaamste Onderneming van Amstelland’ brandt weer los. Om de Duurzaam MKB Award, om precies te zijn. Voor de wedstrijd werken de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn samen met de lokale ondernemersverenigingen. Wie er aan mee wil doen, kan zich tot 29 augustus melden via www.mvoprijs.nl. Wie de duurzaamste ondernemer heet, wordt dus gekozen uit de deelnemers, terwijl buiten die kring natuurlijk bedrijven ook heel duurzaam bezig kunnen zijn.

Volgens de organisatoren gaat de Duurzaam MKB Award naar het bedrijf dat het best zijn bedrijfsvoering afstemt ‘op samenleving en milieu’. De lokale voorronde in Amstelveen vindt plaats op woensdag 10 september tijdens een bijeenkomst van de Amstelveense Duurzaamheidspartners bij Rabobank Amstel en Vecht in Amstelveen. Op 8 oktober is de regionale finale in het centrum voor duurzaam ondernemerschap Zuidpark in Ouder-Amstel.

Duurzaam ondernemen is volgens de organisatoren ondernemen gericht op de drie P’s: winst (profit), respect voor de mens (people) en voor natuur en het milieu (planet). T denken valt aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering, goed personeelsbeleid, initiatieven die het delen van machines of bijvoorbeeld auto’s makkelijker maakt, werkgelegenheid voor mensen met een beperking, bevorderen van eerlijke handel, verduurzamen van productketens en nieuwe financieringsconcepten.

De prijs biedt ondernemers een podium en geeft hen de mogelijkheid om anderen te inspireren. De winnaar van de Duurzaam MKB Award ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, een geldprijs van € 2.000 en publiciteit.

 

“Wij zijn nog steeds super trots”, vertelt Joost Kragtwijk van Kragtwijk Catering, waarvan de gemeente klant is. Dat bedrijf won vorig jaar.  “Het leverde ons veel publiciteit op, veel leuke reacties van klanten en leveranciers en we investeren de geldprijs in onderzoek naar duurzamer verpakkingsmateriaal”.

 

De Duurzaam MKB Award is gebaseerd op de MVO-prijs van het MVO Loont programma, wordt uitgevoerd in samenwerking met FairBusiness en mogelijk gemaakt door de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen,
Ouder-Amstel en Uithoorn en het programma MVO Loont.

Lees ook:Wedstrijd om prijs voor duurzaam bedrijf
Lees ook:Kragtwijk Catering wint regionaal MKB Duurzaam Award
Lees ook:Kragtwijk Catering wint voorronde duurzaam Award
Lees ook:MKB prijs voor duurzaamheid
Lees ook:Gratis milieubarometer voor ondernemers

Eén reactie op “Wedstrijd om titel duurzaamste bedrijf

  1. gjzn

    Maken ondernemers op de dinsdagmarkt en de vrijdagmarkt kans?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.