OA: gemeente, leg rekening niet bij bedrijfsleven

De sterk verslechterde financiële positie van de gemeente, mag niet leiden tot extra zware lasten voor het bedrijfsleven. Die waarschuwing deed voorzitter Böggemann van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) donderdag (7 januari) in zijn nieuwjaarsrede. “Het bedrijfsleven is de motor van onze economie en verdient daarom alle steun, ook van de gemeente,” zei hij. De OA verwacht in elk geval dat, behoudens indexering, de gemeente niet plotseling met sterk verhoogde tarieven naar de bedrijven komt, ook niet als die – in betere tijden – langdurig in feite lang te laag zijn gebleven. In dat geval moet er sprake zijn van gefaseerde aanpassing, nadat de huidige crisis voorbij is, vindt Böggemann. Geheel ontevreden is de OA overigens niet over de lokale overheid. De voorzitter constateerde dat haar dienstverlening de laatste jaren sterk is verbeterd.Het bedrijfsleven wenst wel erkenning door de overheid van de prominente plek die het inneemt in de samenleving. “Er wordt ook te weinig gebruik gemaakt van de expertise in onze gelederen. Wij verlangen meer invloed achter de balie en dat men daar meedenkt met de ondernemer,” aldus Böggemann, van wie ook de tot vertraging leidende eindeloze inspraak van burgers wel een tandje lager zou mogen. Bijvoorbeeld als het gaat om groen en milieu, onderwerpen waardoor projecten sterk kunnen worden vertraagd. “Soms overstijgt het belang van innoverende bedrijven dat van het milieubeleid.”

Böggemann zei te hopen dat de leden van de nieuwe gemeenteraad over hun eigen politieke schaduw heen zullen stappen als het gaat om de grote keuzes waarvoor de stad staat. “Er zijn krachtige, ervaren bestuurders nodig, die zich niet teveel laten afleiden door partijpolitiek.” Hij kon er niet omheen dat 2009 een economisch slecht jaar is geweest, maar signaleerde tekenen van herstel. “ Wij hebben een forse deuk opgelopen, maar gaan nu richting her einde van de tunnel.”

Lees ook:OA-voorzitter prijst B en W als ‘ondernemerscollege’
Lees ook:OA wil meer invloed op gemeentebeleid
Lees ook:Ondernemers verwachten veel van nieuw college
Lees ook:OA: ‘gemeente communiceert slecht met bedrijfsleven’
Lees ook:OA-voorzitter blij met college B&W

5 reacties op “OA: gemeente, leg rekening niet bij bedrijfsleven

 1. Hans van der Liet

  Als de rekening niet bij het bedrijfsleven mag komen te liggen, dan moet-ie dus naar de burgers. Die daardoor minder geld overhouden om aan het bedrijfsleven te spenderen. Vroeg of laat komen ook de ondernemers “aan de beurt” dus om hun aandeel in de averij te mogen dokken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Onno

  En zo is het maar net , hoe je went of keert iedereen is hier het dupe van !!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Smokey !!

  Hans en Onno zeik niet zo , waar blijft Robin Hood !

    /   Beantwoorden  / 
 4. Onno

  Die zit waarschijnlijk naast je in de Border.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Frank Bikker

  @Onno, moest het niet in de Borderline zijn?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.