OA: ‘gemeente communiceert slecht met bedrijfsleven’

Alphons Boggemann

Hoewel het tevreden kan zijn over de ‘redelijk stabiele situatie’ in de lokale politiek mag het bedrijfsleven nog altijd te weinig meepraten over gemeentelijke besluiten. Voorzitter Alphons Böggemann van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) zei dat donderdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij herinnerde de gemeentelijke bestuurders er aan vorig jaar namens de OA medewerking en expertise te hebben aangeboden en een herhaalde oproep daarvan gebruik te maken. “Maar ik moet vaststellen dat de telefoon bepaald niet roodgloeiend geeft gestaan,” verzuchtte Böggemann. Men zou kunnen gaan denken dat er geen problemen zijn, dat men op het raadhuis alles al weet of blijkbaar geen behoefte heeft aan communicatie met ondernemers, constateerde hij. Maar hoe ambtenaren en bestuurders er ook over denken, ondernemers hebben wel degelijk behoefte aan intensievere contacten met de plaatselijke overheid. Zij moeten lang van tevoren plannen maken en willen dus weten “hoe Amstelveen staat in haar relatie tot de Metropoolregio Amsterdam, hoe het staat met de A9-tunnel en de verbeteringen van de wegverbindingen naar Aalsmeer, Schiphol, Rotterdam en de A2”, aldus de OA-voorzitter.Hij stelde vast dat de door ondernemers gewenste rondweg er van de gemeenteraad niet mag komen. Böggemann hamerde er ook nog maar eens op dat de gemeente er voor de burger is en niet andersom. “In Engeland noemen de aan ambtenaar een civil servant, die hoort te werken uit dienstbaarheid in plaats van uit autoriteit. En die met burger en bedrijf op zoek gaan naar wat kán, in plaats van te laten weten wat allemaal niet mag.”

Het thema van de OA voor 2012 is ‘Anders denken, anders doen’,  wat onder meer aansluit bij de snelle technologische ontwikkelingen, zoals het oprukken van de sociale media, maar ook op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wethouder Koops van Welzijn heeft het initiatief genomen voor een themabijeenkomst in het voorjaar over vernieuwde maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers ten aanzien van werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Lees ook:OA-voorzitter prijst B en W als ‘ondernemerscollege’
Lees ook:OA: gemeente, leg rekening niet bij bedrijfsleven
Lees ook:OA: ‘Ondernemers weten nog niets over bezoek Beatrix’
Lees ook:OA-voorzitter blij met college B&W
Lees ook:Samenwerking thema ondernemersvereniging

3 reacties op “OA: ‘gemeente communiceert slecht met bedrijfsleven’

 1. frank

  Laat wethouder Koops eens vragen naar de werkomstandigheden van de schoonmakers in de gemeentelijke instellingen.
  @ Boggeman, de overheid is er ook niet voor enkel het bedrijfsleven, maar ook voor de burger van vlees en bloed.

    /   Beantwoorden  / 
 2. alphons boggemann

  Hi Frank,

  Lees die toespraak nog eens na en wel vooral de 6e alinea van onderaf. Daar staat het precies: de gemeente is er voor de burger en niet andersom ! Daarna volgt nog de aansporing voor de ambtenaar om samen met BURGER en bedrijf op zoek te gaan naar wat kán en niet slechts te laten weten wat niet mág.

  Valt dus wel mee, nietwaar ?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rita

  YES !!!! Alphons for President!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.