Erepenning voor Willem van Lith

??????????Voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de jaarlijkse herdenking op 14 augustus bij het Indië-Monument in het Broersepark kreeg Willem van Lith dinsdag een erepenning van de stichting die haar organiseert. Dat is de stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. De uitreiking vond plaats in restaurant Ho-Fa, tijdens het jaarlijkse kerstdiner van de Bond van Wapenbroeders afd. Amstelland.

In het Broersepark worden jaarlijks de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die in Nederlands-Indië in het bijzonder herdacht. Voorzitter Clemens Bouwens van de stichting, die de penning uitreikte, memoreerde dat Van Lith altijd verbinding legde met de strijd voor vrijheid, die elke dag opnieuw begint in individu en samenleving.

Van Lith was 17 toen hij als beroepsmarinier naar Nieuw Guinea werd uitgezonden (’61–’62). Sinds 2003 is hij voorzitter van de afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders, de landelijke organisatie van oorlogsveteranen en veteranen van vredesmissies.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld sprak tijdens het diner over de goede vriendschappen, die al zo lang borg staan voor deze herdenking en de veteranenzorg in de regio. De 93-jarige Luitenant-generaal b.d. Ted Meines had het over wat volgens hem de drie pijlers voor veteranen zijn: zelfrespect, vertrouwen in de medemens en Godsvertrouwen. Ted Meines bracht 25 jaar geleden de 32 organisaties van veteranen bijeen en was de eerste voorzitter van de landelijke stichting Veteranen Platform.

Lees ook:Herdenking bij Indië -monument
Lees ook:Zondag herdenking bij Indiëmonument
Lees ook:Herdenking bij Indie monument op 14 augustus
Lees ook:Kampervaringen bij Indië Monument
Lees ook:Herdenking maandag bij Indië monument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.