Herdenking bij Indie monument op 14 augustus

Aldert de Haan met fotografische herinneringen...

De jaarlijkse regionale herdenking bij het Indiëmonument in het Broersepark wordt weer gehouden op dinsdag 14 augustus (19.20 uur). Daar worden jaarlijks gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië herdacht. Toen op 8 maart 1942 de Nederlandse koloniale strijdkrachten zich overgaven, werd het toenmalige Nederlands-Indië door Japan bezet. Vele jaren zijn 130.000 mensen  opgesloten in Japanse kampen. Aldert de Haan (1935) komt bij de herdenking vertellen hoe hij als kind deze gevangenschap – samen met zijn moeder, zus en broertje – heeft ervaren en hoe het gezin uit elkaar werd gehaald. Toen hij tien jaar werd, moest hij weg uit het vrouwenkamp en overgebracht naar het jongenskamp.Tijdens de plechtigheid spreken ook burgemeester Van Zanen, Willem van Lith van de Bond van Wapenbroeders  en Ankie Werner van de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen.

 

 

Lees ook:Nora Valk bij herdenking Indië monument
Lees ook:Herdenking bij Indie monument
Lees ook:Herdenking bij Indië monument Broersepark
Lees ook:Herdenking bij Indië -monument
Lees ook:Onderscheiding voor voorzitter Indië herdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.