Bezwaren tegen zendmast vat tafel geveegd

Zendmast A'se wegZoals viel te verwachten, zijn alle bezwaren tegen de zendmast achter de Amsterdamse door de ambtelijke commissie voor bezwaarschriften van tafel geveegd. De mast, waardoor de omwonenden zich overvallen voelen, gewoon laten staan luidt haar advies. B&W nemen dat natuurlijk over. In een brief is dat aan de bezwaarmakers meegedeeld. Die kunnen nu weinig anders doen dan naar de rechter stappen, laten zij weten. De bezwaarmakers vonden het vreemd dat een als ‘onafhankelijk’ gepresenteerde commissie uit gemeente ambtebnaren bestaat. Gelet op de gezagsverhouding jegens B&W trekken zij de onafhankelijkheid nogal in twijfel.

Een essentieel bezwaar van de omwonenden is dat, terwijl van alles en nog wat per brief aan het wordt meegedeeld, details over deze bouwvergunning alleen op de gemeentelijke website verschenen, zodat iedereen die miste en werd verrast toen de antenne plotseling achter de achtertuinen verscheen. De gemeente houdt vol met de communicatie wettelijk correct te hebben gehandeld, maar vindt ‘niettemin’ dat in dit geval het bezwaar ook buiten de daarvoor geldende wettelijke periode in behandeling kon worden genomen. Wat overigens voor haar niets verandert. Als de bezwaren binnen de daarvoor geldende periode waren binnen gekomen, dus voordat de mast was gebouwd, zou het oordeel van de commissie hetzelfde zijn uitgevallen, zegt zij nu in feite.Ook de opvatting van een voormalige voorzitter van de welstandscommissie dat de mast absoluut niet in de omgeving past, wordt naar de prullenbak verwezen. De nu zittende welstandscommissie, die overigens tegenwoordig anders heet, ging akkoord, hoewel die de bezwaren van bewoners niet kan hebben gezien.

Het komt er op neer dat de bezwarencommissie soms naar de wet en soms naar gemeentelijke besluitvorming grijpt, om de gemeente in het gelijk te stellen.

Bewoners die meer dan 275 meter van de zendmast wonen en mede bezwaar hebben gemaakt, worden door de gemeente niet ontvankelijk verklaard.

 

 

Lees ook:Rechter fluit B&W terug over aanbouw
Lees ook:Vergoeding wegens traagheid gemeente
Lees ook:Zendmast: gemeente ziet alleen ‘communcatieprobleempje’
Lees ook:Advies welstandscommissie genegeerd voor uitbreiding Luwte
Lees ook:Reclameborden Hypotheekadviseur verboden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.