Vergoeding wegens traagheid gemeente

Wegens haar traagheid gaat de gemeente, als de raad ermee instemt, de juridische bijstand vergoeden van twee burgers die een bezwaarschrift hadden ingediend. Twee bewoners van de Amsteldijk-Zuid hadden bezwaar gemaakt tegen het afwijzen door de raad van hun eis tot planschadevergoeding. Zij vinden dat hun eigendommen in waarde zijn gedaald door het in werking treden van het bestemmingsplan N 201.

Op advies van de commissie voor de bezwaarschriften stellen B en W de raad voor de bezwaren tegen die afwijzing van de planschade-eis af te wijzen. Maar de agrarische brancheorganisatie LTO had namens hen ook bezwaar gemaakt tegen de traagheid waarmee de procedure op het raadhuis is verlopen. Er is niet tijdig op de planschadeverzoeken beslist. Dat bezwaar vond de commissie gegrond. Op haar advies stelt het college de raad voor de juridische bijstand van de bezwaarfase te vergoeden.

Lees ook:Geen vergoeding 40 jaar oude planschade
Lees ook:Geen elektrische deuropener gehandicapte
Lees ook:Raat verwacht eind 2017 voorstel bunker
Lees ook:Gemeente vraagt minima € 76 voor dossierinzage
Lees ook:Omwonenden tegen nieuwbouw Nifterlake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.