Inzameling kerstbomen: 50 cent per boom

De jaarlijkse inzameling van kerstbomen wordt gehouden van 2 tot en met 6 januari. Voor elke ingeleverde boom betaalt de gemeente 0,50 euro. Zij ziet dat vooral als een aardige manier voor kinderen om iets te verdienen en tegelijk de stad schoon te houden.  Twee tuincentra werken mee aan deze actie. Wie daar een oude kerstboom inlevert, krijgt behalve vijftig cent ook een kortingsbon voor een kamerplant. Op vrijdag 5 januari zijn er van 13.00 tot 16.00 uur vier extra inleverpunten. Kinderen worden via school van de actie op de hoogte gebracht. Na de actieweek worden kerstbomen alleen op afroep en tegen betaling opgehaald. De inleverpunten tijdens de actie:Afvalbrengstation, Grutterij 26, industrieterrein Legmeer; tuincentrum Life & Garden, Handweg 121; tuin- en bloemencentrum Konijnenburg, Handweg 99 (tijdens normale openingsuren). Op vrijdag 5 januari zijn er vier extra locaties: parkeerterrein Orion (de Meent) in Middenhoven; parkeerterrein Westend (Westwijk); Michel de Ruyterschool in Randwijck en Groenbeheer aan de Parelvisserslaan 13 in Bankras. 

Lees ook:Gemeente zamelt kerstbomen in
Lees ook:Zo komt u van oude kerstbomen af
Lees ook:Workshop ‘Eten uit de natuur’ en uitreiken tuinprijs
Lees ook:Groene burendag K. Karelpark in tuincentrum Life & Garden
Lees ook:Hoofdprijswinnaars gezocht van burendag Keizer Karelpark

3 reacties op “Inzameling kerstbomen: 50 cent per boom

  1. Hildi

    Onze kinderen hadden heel veel kerstbomen opgehaald in de wijk. Vol verwachting sleepten ze de kerstbomen met hun fiets naar het parkeerterein bij de Meent. Dat ging twee keer goed. De derde keer, om half vier, was er niemand meer te bekennen om de bomen op te halen. De bomen liggen nu op een stapel in onze straat…… Een flinke teleurstelling voor de kinderen en een grote ergernis voor de buren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. janneke

    wij hadden met veel moeite de kerstbomen meegesjouwd naar de parelvisserlaan, bleek het dat daar geen inzamelpunt meer was.
    dat is nu verplaatst naar het gemeenteterrein bij rkavic.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kristel

    Tip voor volgend jaar: rekening houden met 3-koningen op 6 januari, ofwel de dag dat iedereen zijn kerstboom opruimt. Kortom: inleverperiode laten verlopen van ca. 5 – 10 januari. Zo voorkom je dat alle bomen op straat liggen vanaf 6 januari.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.