Hoofdprijswinnaars gezocht van burendag Keizer Karelpark

Enzian Trio speelde op de Burendag

De burendag in Keizer Karelpark is een geslaagd experiment gebleken. Dat vinden de organisatoren, het wijkplatform, Vita Welzijn en Advies en Cardanus. Volgens hen past het helemaal in het concept ‘welzijn nieuwe stijl’, dat de gemeente wil introduceren. Tuincentrum Life & Garden aan de Handweg, geleid door Ria en Paul Jongerius, werd druk bezocht. De dag stond in het teken van ontmoeting, groei en bloei.  Bij de kramen over zwerfafvalprikkers en met informatie van de welzijnsinstellingen en het wijkplatform kwamen de gesprekken gemakkelijk op gang. Er waren ook groente en fruit hapjes, een schminktafel voor kinderen en Fun fotostudio Verder was er een praat- en ontmoetingshoek met gratis DE koffie en thee en de eigengemaakte groentesoep.

Koffie, soep en hapjes

Meer dan 100 bezoekers kwamen naar de ‘stekkieruilbeurs’. Zij brachten één of meer stekkies mee en konden bij vertrek weer een nieuwe stek afhalen. Ruim 300 bezoekers meldden het evenement in Life & Garden als een leuke manier te hebben ervaren om hun buren te leren kennen. Met de gezellige sfeermuziek van het Enzian trio bleef de stemming er tot sluitingstijd in zitten.  Om 13.00 uur trok wethouder Jacqueline Koops de lootjes voor de eerste trekking van het prijzenpakket. Helaas kon zij de eerste hoofdprijs, een bloemen en / of kruiden wand, beschikbaar gesteld door Life & Garden en wijkplatform, niet uitreiken: de gelukkige winnaar was al vertrokken. 

2e prijsuitreiking door Paul Stolwijk (wijkplatform) en Anja Ulkeman (Vita)

Voorzitter Paul Stolwijk van het wijkplatform Keizer Karelpark verrichte samen met Anja Ulkeman (Vita) de  tweede trekking om 15.00 uur. Ook zij misten de hoofdprijswinnaar van de bloemen en / of kruidenwand. Die prijzen (de lotnummers 143 en 22) zijn door de prijswinnaars af te halen bij Life & Garden aan de Handweg 121. Er staan daar ook nog  vier bolchrysanten (lotnummers 201, 123, 35, 17) die ook opgehaald kunnen worden. Het evenement werd mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, DE, AH, wijkplatform, Spar en Life & Garden.

 

Lees ook:Groene burendag K. Karelpark in tuincentrum Life & Garden
Lees ook:Sjoukje Dijkstra opent Vita keuken
Lees ook:Workshop ‘Eten uit de natuur’ en uitreiken tuinprijs
Lees ook:Wijkfeest bij Life & Garden
Lees ook:Zo komt u van oude kerstbomen af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.