Workshop ‘Eten uit de natuur’ en uitreiken tuinprijs

logo_d78f91238c[1]Medewerkers van de gemeentelijke afdeling Natuur- en Milieu Eduacatie geven zaterdag (26 oktober) samen met Life & Garden Amstelveen de gratis workshop ‘Eten uit de natuur’. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats van de tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst 2013. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur, bij Tuincentrum Life & Garden, Handweg 121.

Van onkruiden kan men een maaltijd bereiden. Maar men moet wel weten welke er geschikt voor zijn. Vandaar de workshop. Daar leert men ook van welke wilde vruchten jam of gelei is te maken. Carla de Bruijn leidt de workshop en leert de deelnemers de eetbare delen van hun tuin kennen. Deelnemers krijgen daarnaast advies over het inrichten van een eetbare tuin en er is een proeverij. Deskundige hoveniers van Life & Garden Amstelveen zijn aanwezig om advies te geven over het snoeien van bomen en het winterklaar maken van de tuin.

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dat kan via een mail naar: [email protected]. Tijdens deze middag worden ook de prijzen uitgereikt van Groener Groener Groenst 2013, de lokale tuinenwedstrijd. Uit de deelnemers daaraan heeft de jury tien genomineerden aangewezen die kans maken op een prijs.

 

 

Lees ook:Gratis workshop ´Maak je tuin winterklaar´
Lees ook:Weer voortuinenwedstrijd ‘Groen. groener, groenst’
Lees ook:Tweede maandprijs voortuinenwedstrijd uitgereikt
Lees ook:Eerste maandprijs tuinenwedstrijd uitgereikt
Lees ook:Els Mooij wint aanmoedigingsprijs tuinenwedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.