Weer voortuinenwedstrijd ‘Groen. groener, groenst’

De afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente organiseert voor alle bewoners deze zomer voor de tweede keer de tuinenwedstrijd ‘Groen Groener Groenst’. Dit jaar is het thema: de voortuin. Wie bijvoorbeeld graag een groenere voortuin wil, maar weinig tijd heeft en geen idee waar te beginnen of – ander voorbeeld – een kleine voortuin in de schaduw bezit, kan naar een workshop voor tuinieren komen. Die is gratis. Maar er kunnen ook gratis tips van de website worden geplukt.

Met een groene voortuin geniet men zelf van een mooie omgeving én draag men bij aan een afwisselende en gezonde buurt, redeneert de gemeente. Life & Garden Amstelveen en de gemeente Amstelveen stellen weer prijzen voor de beste metamorfose van tuinen beschikbaar.  

Wie mee wil doen aan het opknappen van zijn voortuin via Groen Groener Groenst 2013 kan zich melden op www.natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd of tijdens de workshop tuinieren. De voortuinen worden beoordeeld op aanzien, mate van verandering en vindingrijkheid van de bewoner. De jury houdt ook rekening met de grootte van de tuin en doet daarom een extra oproep voor kleine voortuinen. Op de website meer informatie over het wedstrijdverloop. De inschrijving loopt door tot 1 augustus 2013. In september worden de prijzen uitgereikt.

De gratis workshop tuinieren wordt geleid door Bert Ydema, die veertig jaar lang natuur- en milieuonderwijs gaf aan duizenden basisschoolleerlingen in zijn schoolwerktuin in het Amsterdamse Westerpark. De workshop vindt plaats op zaterdag 25 mei 2013 op speelboerderij Elsenhove. Voor de workshop geldt: vol = vol. Vóór 23 mei opgeven via een email naar [email protected]. De workshop is toegankelijk voor zowel deelnemers als niet-deelnemers aan de tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst.

 

 

 

Lees ook:Tweede maandprijs voortuinenwedstrijd uitgereikt
Lees ook:Gratis workshop ´Maak je tuin winterklaar´
Lees ook:Eerste maandprijs tuinenwedstrijd uitgereikt
Lees ook:Els Mooij wint aanmoedigingsprijs tuinenwedstrijd
Lees ook:Workshop ‘Eten uit de natuur’ en uitreiken tuinprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.