Minder geluid A9 thuis te bekijken

Welk geluid – en de afname daarvan –  in een bepaald huis is te verwachten door allerlei maatregelen rond de verbrede A9 is nu gewoon thuis te bekijken. Dat kan via rws.tik-app.nl/a9-badhoevedorp-holendrecht.  Tijdens de informatiebijeenkomsten over het Tracébesluit 2017 (voor de verbreding en verdieping van de A9) konden inwoners en andere geïnteresseerden al via een speciale geluidinformatiekaart die afname van geluid bekijken. De kaart toont aan dat een groot deel van de omwonenden een geluidsafname van meer dan 5 dB kan verwachten. De informatie is dus ook online vanuit huis te bekijken.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “Om ervoor te zorgen dat omwonenden er wat betreft geluid niet op achteruit gaan investeert de gemeente 40 miljoen euro in bovenwettelijke maatregelen en het rijk nog eens 120 miljoen. Hiermee wordt de rijksweg verdiept aangelegd, komen er twee overkappingen bij het Oude Dorp en het Stadshart en kunnen we bij de Bovenlanden een betere verbinding realiseren voor fietsers en voetgangers. Amstelveners die rond de A9 wonen kunnen tot op huisniveau ervaren wat de afname van geluid zal zijn. Het is mooi om te zien dat iedereen erop vooruit gaat.”

Op rws.tik-app.nl/a9-badhoevedorp-holendrecht kan in de applicatie de postcode en het huisnummer in de zoekbalk worden ingevoerd. Ook kan bekeken worden welk soort asfalt er gebruikt wordt en hoe hoog de geluidsschermen ter plaatse worden. Op de website is ook weergegeven welke wijzigingen er zijn doorgevoerd in het Tracébesluit 2017 ten opzichte van het Ontwerp Tracébesluit 2016.

 150 mensen

Tijdens de informatiebijeenkomsten, eind maart en begin april georganiseerd op de bovenste etage van Bibliotheek Amstelland, zijn rond de 150 mensen in gesprek geweest met medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen. Er was informatie over het volledige Tracébesluit tussen Schiphol en Almere, maar bijvoorbeeld ook over de bovenwettelijke maatregelen van de gemeente Amstelveen, zoals de overkapping bij het Oude Dorp.

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 7 maart 2017 het Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017 vastgesteld. Deze ligt nog tot en met 2 mei 2017 ter inzage bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, het Raadhuis van Amstelveen en op www.platformparticipatie.nl/saa

 

Lees ook:Extra en lagere overkapping A9 kost € 9 miljoen
Lees ook:Tweede overkapping A9 (bij Stadshart)
Lees ook:400 ‘zienswijzen’ over A9
Lees ook:Minister tekent voor nieuwe aanpak A9
Lees ook:Geen extra overkappingen A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.