Weer Vitaliteitsmarkt in Aalsmeers gemeentehuis

Ad Verburg

Ad Verburg

Voor de vijfde keer wordt op zaterdag 3 oktober de Vitaliteitsmarkt in het gemeentehuis van Aalsmeer gehouden. Van 11.00 uur af zijn er in het Raadhuis weer volop activiteiten. Dit jaar is het thema veiligheid. Men kan er kennis maken met aanbieders op het gebied van vitaliteit, zorg en welzijn. Wethouder Ad Verburg geeft een presentatie over de Stand van Zaken rond de zogenoemde Decentralisatie, het over de schutting bij de gemeenten gooien van zorgtaken die eerst door het Rijk werden gedaan.

Veiligheid

De gemeente is mede verantwoordelijk voor veiligheid in en om het huis en in de openbare ruimten. Samen met politie en brandweer zorgt zij er voor dat inwoners ’s nachts rustig kunnen slapen en overdag veilig over straat gaan. Op de markt laat de Rabobank zien joe men kan voorkomen lastig te worden gevallen door criminelen die bankrekeningen willen plunderen. Pinpasfraude, bedelbrieven en spam zijn een groot aandachtspunt. Ook dat heeft te maken met veiligheid.

Decentralisatie

Vorig jaar is aan de bezoekers van de voorlichting over de overgang van de WMO naar de gemeente beloofd tijdens deze markt terug te kijken naar de stand van zaken. Wethouder Ad Verburg gaat dat op 3 oktober samen met de bezoekers doen.

 

Op de markt komt dus ook veiligheid in en om het huis aan de orde. Domotica kan daar een hulpmiddel bij zijn. Dat is een hulpmiddel om functioneren van burgers makkelijker te maken: vanuit hun stoel kunnen zij zien wie er voor de deur staat, op afstand licht en gordijnen bedienen en het dient ook voor persoonsalarmering. De gemeente is in ons huidige stelsel verantwoordelijk voor welzijn. Dat doet zij samen met de vrijwilligers, mantelzorgers en professionals.

 

Lees ook:Informatieavond over Vitaal 50+ markt
Lees ook:Vitaliteitsmarkt vor 50 Plussers
Lees ook:N201-tunnel verbindt Aalsmeer en Haarlemmermeer
Lees ook:Vluchtelingenwerk in groter huis
Lees ook:Website trekt winkeliers naar Aalsmeer-centrum

5 reacties op “Weer Vitaliteitsmarkt in Aalsmeers gemeentehuis

  1. Tomaat

    Tegen de tijd dat ik 88 ben, krijg ik dus een robot in huis die mijn kont afveegt.

    Heerlijk!

    Ik verheug me nu al op dat warme menselijke contact.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bijenkorfje

    Juist Tomaat. Warmte en medemenselijkheid worden straks afgedaan met robotachtige verschijnselen. de ‘participatiemaatschappij ultima forma’.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Amstelveen heeft deze markt ook nodig, nietwaar Robert, Frank….?
    Hoe dat in te regelen, daar ergens bij Der Bogen?

      /   Beantwoorden  / 
  4. frank bikker

    Door de verdere dehumanisering van de zorg zal de kwetsbaarheid van deze groepen alleen maar toenemen, maar blijkbaar is de meerderheid van de bevolking dat een rotzorg, zeker van onze “vertegenwoordigers”.

    En hieraan hebben wij ook goed mee gewerkt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gerben

      Frank, geen voorstander van zo’n markt alhier?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.