Website trekt winkeliers naar Aalsmeer-centrum

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg van Aalsmeer lanceerde donderdag (26 mei) samen met voorzitter Lucas Schoonebeek van winkeliersvereniging ‘Meer Aalsmeer’ en vestigingsmanager Albert Heijn Praamplein de website Kansrijk Aalsmeer.

Lucas Schoonebeek: “De website Kansrijk Aalsmeer geeft aan welke kansen er liggen voor ondernemers in Aalsmeer-Centrum. Gemeente Aalsmeer en Meer Aalsmeer werken gezamenlijk aan de revitalisering van Aalsmeer-Centrum. ”

Wethouder Verburg: “Het College van Aalsmeer wil een goed vestigingsklimaat behouden en versterken, zodat bestaande bedrijven beter kunnen ondernemen en nieuwe bedrijven zich willen vestigen in gemeente Aalsmeer. In januari 2016 is door de gemeente Aalsmeer, op initiatief van stichting Meer Aalsmeer, Saskia Rill aangesteld om nieuwe ondernemers naar het centrum te trekken Deze site is weer een volgende stap om de leegstand aan te pakken en Aalsmeer positief op de kaart te zetten.”

De acquisiteur helpt geïnteresseerde ondernemers een geschikt winkelpand te vinden. Dat doet ze door ze het overzicht te bieden van de beschikbare ruimtes in de Zijdstraat en het contact te leggen met makelaars en eigenaren en de gemeente. Zij kan ook helpen met het aanvragen van de juiste vergunningen. Daarnaast is zij zelf ook actief op zoek naar ondernemers die een onderneming willen starten in Aalsmeer-Centrum.

www.kansrijkaalsmeer.nl.

 

 

 

Lees ook:Nieuw zakenmagazine voor regio Amstelland
Lees ook:N201-tunnel verbindt Aalsmeer en Haarlemmermeer
Lees ook:Nieuwe Braziliëlaan bij Green Park Aalsmeer
Lees ook:Website jeugd en gezin vernieuwd
Lees ook:Informatieavond over Vitaal 50+ markt

16 reacties op “Website trekt winkeliers naar Aalsmeer-centrum

 1. frank

  Nou die website ziet er aantrekkelijk uit. Internationaal gericht en ook persoonlijk. Een mooi visitekaartje.
  Bestaat ook zoiets van Amstelveen, waar je alles bij elkaar vindt?

    /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Gewone ordinaire reclame, niets persoonlijks aan, maar als je dat hetzelfde noemt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Recalme is inherent aan winkelcentra.

     Maar leg jij maar uit wat je met ‘persoonlijk’ wil zeggen.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  In Amstelveen krijgt de grootste onderneming op winkelgebied juist niet de gemeentelijke medewerking die het verdient. Bij de eerste rondes van publieke presentaties (‘ontwerpstudio’s) van de ideeën, plannen en wensen van Unibail-Rodamco mbt het Stadshart was er nog iemand van de gemeente aanwezig om ook de reacties, suggesties, bezwaren en wensen van de bewoners aan te horen. Bij de laatste ronde was er niemand van de gemeente.

  Door dat gebrek aan belangstelling en medewerking duurt het hier allemaal zo lang. Amstelveen laat zich aftroeven door Amsterdam (Zuidas en Buitenveldert), Aalsmeer, Badhoevedorp en Schiphol.

    /   Beantwoorden  / 
 3. frank

  Jij leest ook wat je wilt lezen, zeg!!! Ik heb het ook over de persoonlijke touch en niet over een beursgenoteerde, buiten-de-menselijke-maat kolos die zijn dreigende en dwingende schaduw werpt over de gehele gemeente, zowel bestuurlijk als qua concurrentie van collega’s.

  Trouwens als het aan UR ligt, trekt ze alles wat Amstelveens is naar zich toe. Denk aan; de markt, evenementen, openstelling winkels en pest ze andere ondernemers, die hier soms al jaar en dag zitten, gewoon weg.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Dus UR blijven tegenwerken? Is dat jouw wens en advies, Frank? Nou, daar zal het centrum van Amstelveen van opknappen!

  Laat svp persoonsgerichte opmerkingen achterwege. Die doen hier niet ter zake.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Over UR. Op dit moment lopen de winkeliers in het Stadshart aan de leiband van UR en de gemeente geeft ze naar mijn inzicht te veel vrij baan. Het is niet zwart/wit zoals jij er weer van maakt.

   Het is gewoon een feit dat een heleboel Amstelveners het Stadshart niet zien zitten. Veel te veel gericht op het kapitaalkrachtige deel van de bevolking.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Piet

   Ja frank, dat jij tegen (Groot) kapitaal bent is dom en achterhaald. Zelfs jouw communistische vrienden hebben dat door.
   Behalve jij en nog wat armetierige SP leden die niet weten hoe het balletje rolt.

   En zeker niet persoonlijk worden, dat gaat namelijk altijd ten koste aan een goed debat.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Ja meneer Piet, die nooit persoonlijk wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. frank bikker

   Ga eens de website hierboven beschreven bekijken en vergelijk dat met die versnippering alhier! Heb je ueberhaupt al wel gekeken.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Te zien aan het publiek biedt het winkelcentrum Stadshart voor elk wat wils. Alleen de variëteit zou beter kunnen. De echt goedkope winkels vind je niet in stadscentra.

  Amstelveen kan er in geen enkek opzicht beter van worden als UR door gebrek aan gemeentelijke medewerking het winkelcentrum verkoopt aan een Duitse of Chinese investeringsmaatschappij.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ceaucescue

   Ik meen mij te herinneren dat het Stadshart van oorsprong van een Duitse projectontwikkelaar was.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Inderdaad. De overname door een Frans-Nederlands bedrijf betekende een enorme verbetering.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ceaucescue

    Leg uit. Namelijk niets van gemerkt, dan dat er steeds meer kleine middenstanders zijn verdwenen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   In het Stadshart waren niet meer kleine middenstanders geweest als dat in handen van de Duitse investeerders gebleven. Daarvoor zijn de huren te hoog in stads- en winkel centra.

   De enige remedie daartegen is een socialistisch of communistisch stelsel met de staat als eigenaar en exploitant. Dat is ook niet ideaal, zoals in het Oostblok is gebleken.

   De lokale overheid kan wel voorwaarden stellen aan haar medewerking aan uitbreidingsplannen van de eigenaren van winkelcentrum. Andersom trouwens ook.

   Bij gebrek aan medewerking door de gemeente kan Unibail-Rodamco besluiten dat hier onvldoende mogelijkheden zijn voor een gezonde exploitatie en ontwikkeling. En dan moet je maar afwachten wie het winkelcentrum dan nog wil kopen..

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.