Ziekenhuis krijgt ‘borstvoedingscertificaat’

 

Werkgroepleden Borstvoeding, die werkten om certificaat te halen voor Verloskunde, Kinderafdeling en Couveuseafdeling. (tweede van rechts Frances Reefs.

Werkgroepleden Borstvoeding, die werkten om certificaat te halen voor Verloskunde, Kinderafdeling en Couveuseafdeling. (tweede van rechts Frances Reefs.

Lactatiekundige (specialist op het gebied van borstvoeding)Frances Reefs van Ziekenhuis Amstelland nam woensdagmiddag het borstvoedingscertificaat in ontvangst uit de handen van Hans Broertjes van de Raad van Bestuur. Zowel de Afdeling Verloskunde als de Kinderafdeling en de Couveuseafdeling hebben dit certificaat gekregen.

Het wordt door Stichting Zorg voor Borstvoeding toegekend aan instellingen die een goed borstvoedingsbeleid hebben en daarmee aan de eisen van WHO Unicef voldoen.

Het betekent o.a. het jaarlijks scholen van medewerkers over borstvoeding en het werken volgens bepaalde regels, maar ook het informeren van toekomstige ouders over borstvoeding door middel van bijeenkomsten en voorlichtingsmateriaal.

Voor de patiënt betekent dit bevallen in een ‘borstvoedingsvriendelijke’ omgeving waar, naast de medische behandeling, alles wordt gedaan om het contact tussen moeder en kind vanaf de eerst minuut te optimaliseren. Hiermee worden de beste voorwaarden gecreëerd voor het starten van borstvoeding.

Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door het kind direct na de bevallig bloot bij de moeder te leggen en zo snel mogelijk te helpen bij het aanleggen van het kind. Kind en moeder blijven dag en nacht bij elkaar en de baby kan drinken naar behoefte zonder te letten op de klok!

Maar er wordt ook gekeken naar de thuissituatie door ouders goed te begeleiden (uitgebreide hulp en toelichting, hulp bij afkolven etc.) en een goede borstvoedingsoverdracht te organiseren voor de kraamorganisatie.

Lees ook:Borstvoeding certificaat voor ziekenhuis
Lees ook:Duizendste baby 2014 in ziekenhuis
Lees ook:1000ste baby 2016 geboren in Ziekenhuis
Lees ook:Mamma Café over borstvoeding
Lees ook:Voorlichting over borstvoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.