1000ste baby 2016 geboren in Ziekenhuis

Vlnr:  Mischa Veeken (verpleegkundige), Alexandra Padt (gynaecoloog), Vader van Lola, Anna Noordervliet (verloskundige), moeder van Lola met Lola en Ida Zwaan. Niet op de foto Yvette van Male van verloskundigenpraktijk Astrid Limburg uit Amsterdam.

Vlnr: Mischa Veeken (verpleegkundige), Alexandra Padt
(gynaecoloog), Vader van Lola, Anna Noordervliet (verloskundige), moeder van Lola met
Lola en Ida Zwaan. Niet op de foto Yvette van Male van verloskundigenpraktijk Astrid
Limburg uit Amsterdam.

Zaterdagmiddag om precies 17.24 uur is in het Geboortecentrum van Ziekenhuis Amstelland de duizendste baby van 2016 geboren. Niet alleen voor de kersverse ouders van de kleine Lola uit Amsterdam, maar ook voor Ziekenhuis Amstelland een feestelijk moment.

De ouders van Lola zijn dolgelukkig met de geboorte van hun dochtertje. Dezelfde middag nog kwam Ida Zwaan, manager van het Vrouw & Kind centrum, ze feliciteren. Ze werden verrast met champagne en taart én een verrassingspakket voor moeder en baby.

Ook het team van verloskundigen, gynaecoloog en kraamverpleegkundigen genoten van de traktaties.

GroeiFoto 1 bubbels en taart

De duizendste  baby is dit jaar ruim twee maanden vroeger geboren dan in 2015. Er is een grote groei in het aantal aanstaande moeders (en vaders) die het ziekenhuis weten te vinden. Daarom wordt per 1 januari 2017 het geboortecentrum uitgebreid van vier naar zes verloskamers.

Ook worden de voorzieningen uitgebreid en is het straks mogelijk in bad te bevallen. Daarnaast wordt er op alle kamers lachgas aangeboden en speciale aandacht besteed aan life style.

Voorlichtingsbijeenkomst

Wie meer wil weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland, kan naar de maandelijkse bijeenkomst van de afdeling Verloskunde komen. De eerstvolgende is op 13 december. Meer informatie en aanmelden kan via www.ziekenhuisamstelland.nl.

Lees ook:De duizendste…
Lees ook:Meer zorg geboortecentrum ziekenhuis
Lees ook:Duizendste baby 2014 in ziekenhuis
Lees ook:Zwangerschapsmarkt in Ziekenhuis
Lees ook:Vernieuwd geboortecentrum ziekenhuis geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.