Etentje voor kennismaking met Roads Tafelgasten

Foto bord op placematIn het Dag Activiteiten Centrum van Roads Amstelveen is er van Roads Tafelgasten op 10 oktober van 18:00 – 19:30 uur een etentje. Daarmee wordt het 1-jarige bestaan van Roads Tafelgasten gevierd, die eetgroepjes voor mensen met een psychiatrisch verleden (of heden) organiseert. Potentiële vrijwilligers uit de regio worden uitgenodigd kennis te komen maken met de organisatie. Er zijn in één jaar zes eetgroepjes gestart in Amstelland en Haarlemmermeer. Daardoor konden veertien deelnemers maandelijks bij een vrijwilliger aan tafel aanschuiven. In het komende jaar wil Roads nieuwe eetgroepjes oprichten. Zij is daarvoor op zoek naar vrijwilligers.

Een aantal deelnemers en vrijwilligers zijn op 10 oktober aanwezig en delen graag hun ervaringen. ‘Door hun problemen kunnen mensen met een psychiatrische achtergrond zich eenzaam voelen of raken ze in een sociaal isolement’, zegt Roads Tafelgasten. Volgens de organisatie zouden velen in die doelgroep graag meer sociale contacten willen. Het doel van Roads Tafelgasten is dat die mensen zich weer welkom voelen, door ze in contact te brengen met vrijwilligers en samen met anderen te eten. ‘Samen eten verbindt’, zegt Roads.

Als een vrijwilliger zich aanmeldt, volgt een intakegesprek met alleen een Roads medewerker. Naar aanleiding van deze kennismaking wordt er gekeken, welke deelnemer geschikt is om bij de vrijwilliger aan tafel aan te schuiven. Samen met een medewerker van Roads ontmoet de leden van een (potentieel) eetgroepje elkaar, waarna vrijwilliger en deelnemer bij de Roads medewerker aangeven of ze dat samen willen starten. De grootte van het eetgroepje wordt altijd in overleg bepaald.

Eenmaal per maand komt het eetgroepje samen en wordt er bij de vrijwilliger(s) thuis gegeten, voor de duur van 1 jaar. Voor ondersteuning is de Roads medewerker gedurende het jaar beschikbaar voor vragen en overleg.

Om in het komende jaar nieuwe eetgroepjes te starten, heeft Roads vrijwilligers nodig. Aanmelden voor her etentje op 10 oktober kan via: [email protected] o.v.v. 10 oktober, of telefonisch 06-57573151. Met het oog op een maximum aantal deelnemers, aanmelding graag uiterlijk 4 oktober per mail of telefoon.

 

Lees ook:Vrijwillers gezocht voor psychiatrische patienten aan hun tafel
Lees ook:Eetgroepen voor mensen met psychiatrische achtergrond
Lees ook:Training gespecialiseerde vrijwilligers
Lees ook:Weer training ‘gespecialiseerde’ vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor gezelschap ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.