Actie medisch specialisten treft poliklinische patienten ziekenhuis

Ziekenhuis-Amstelland[1]Ook de medisch specialisten van Ziekenhuis Amstelland  doen donderdag 7 oktober mee aan de landelijke actiedag van de beroepsgroep. Zij draaien dan zondagsdienst. Daardoor fan de meeste afspraken in de polikliniek en op de afdeling Radiologie niet door. Radiologie is ook gesloten voor patiënten zonder afspraak. Iedereen die op 7 oktober een afspraak op een van de twee afdelingen heeft, krijgt over de afgelasting persoonlijk bericht. Afspraak op de poliklinieken Kaakchirurgie, Kindergeneeskunde, Reumatologie en Orthopedie gaan op de actiedag wel gewoon door. Ook het laboratorium is normaal open, van 8.00 tot 17.00 uur, voor bloedafname en inleveren van onderzoeksmateriaal.
Ook de Spoedeisende hulp is voor spoedeisende ziekenhuiszorg als gewoonlijk open van 8.00 tot 22.00 uur. Verpleegafdelingen ondervinden geen hinder van de actie. Voor meer informatie over de actiedag: www.ziekenhuisamstelland.nl of op www.ordeactie.nl

Lees ook:Online afspraken nu ook bij Kindergeneeskunde ziekenhuis
Lees ook:Bij polikliniek chirurgie ziekenhuis nu online afspreken
Lees ook:Voor nachtelijke spoedhulp niet naar Ziekenhuis Amstelland
Lees ook:Ook bij gynaecologie nu afspraak in Ziekenhuis via website
Lees ook:Ziekenhuis krijgt in 2010 Eerste Hulppost

3 reacties op “Actie medisch specialisten treft poliklinische patienten ziekenhuis

  1. Rene Wagenaar

    Ik begrijp dat de medisch specialisten het er niet mee eens zijn dat zij mogelijk in loondienst van de ziekenhuizen komen. Dit is echter een financiele aangelegenheid. Om nu het argument te gebruiken dat zij bij behoud van zelfstandigheid de beste zorg en zorginnovatie kunnen leveren en meer eficiënt en kwalitatief hoogstaand werken is onzin. Bovendien geven de zelfstandig specialisten hiermee een trap in de rug van hun colega’s die wel in loondienst prima werk leveren. In Ziekenhuis Amstelland is de wachttijd voor de afdeling KNO ca. 3 maanden, terwijl de wachttijd in het VUMC 10 dagen betreft.In het VUMC werkt men in loondienst en weet men goed inhoud te geven aan eficientie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. jo

    naar ik heb vernomen, verdienen de specialisten in een academisch ziekenhuis in loondienst minder dan in een algemeen ziekenhuis, dat terwijl hun status hoger is.
    daarom lopen vele artsen daar weg en gaan in een algemeen ziekenhuis werken! :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. jo

    kaakchirurg, in dat ziekenhuis hielp 2 patiënten tegelijk en liep van de ene ruimte(patiënt) naar de andere (lekker steriel).
    maakt ook geen foto’s met alle gevolgen van dien.
    in ac.ziekenhuis wordt er niets gedaan voordat er een foto is gemaakt, vaak blijkt je tandarts diagnose/beslissing genomen te hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.