Kans op woningen en nieuwe scholen aan Landtong

Gaan de oude scholen aan Landtong tegen de vlakte en komen er nieuwe, plus woningen die € 850 huur per maand kosten? De gemeente onderzoekt of herontwikkeling van dat kan in het gebied tussen Groenhof en Bovenkerkerpolder. De Olmenhof, waarin nu onder meer de Voedselbank is gevestigd, hoort niet bij het plangebied. De gemeente voert de herontwikkeling uit op eigen grond. Er zal trouwens op zijn vroegst over twee jaar gebouwd kunnen worden.

De scholenbouw moet wel compact om alles in het plan te krijgen. Wethouder Peter Bot van Ruimtelijke Ordening (BBA) heeft vorig jaar samen met andere wethouders vorig jaar al het gebied bekeken. Hij constateert dat de schoolgebouwen en gymzalen er nodig vervangen moet worden. “Dat biedt kansen om het gebied opnieuw in te richten en beter te ontsluiten”, zegt hij. Bot ziet daarin ook een impuls voor de wijk Groenelaan en denkt dar de sociale cohesie er beter door wordt. “Wij denken aan woningen en de bestaande speelvoorzieningen worden behouden. De indeling verandert wel. Wat mij betreft bouwen we energiezuinige en duurzame woningen in het betaalbare middeldure segment in een parkachtige omgeving.”

In Groenelaan staat volgens hem een aanzienlijke hoeveelheid sociale huurwoningen. Het streven van B&W is gericht op zoveel mogelijk gemengde woonvormen. “Voor de bouw van de scholen zullen we de gemeenteraad om krediet vragen als de ontwerpen bekend zijn. De eerste stap voor herontwikkeling hebben we nu gezet door te verkennen of en wat de mogelijkheden zijn”, zegt Bot.

Scholen en gymzalen

Begin jaren zeventig zijn aan Landtong drie basisscholen en twee gymzalen – in totaal acht gebouwen – gebouwd. De gemeente wil basisscholen De Horizon en De Akker in een nieuw gebouw vestigen met kinderopvang met één grote gymzaal. Daarover praat zij met de scholen en het Sportbedrijf Amstelveen. Voor de organisaties die nu al gebruik maken van deze gebouwen, blijft ruimte bestaan. De School of Understanding gebruikt tijdelijk ruimte in een van de schoolgebouwen.

 

In overleg met betrokken partijen stelt de gemeente een startnotitie op die aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Ook het bestemmingsplan wijzigt te zijner tijd en een aanbesteding is nodig.

 

 

Lees ook:Groenelaan: Kwetsbare wijk
Lees ook:Gymzaal FIT misschien toch weg
Lees ook:Bot wil sportcomplex voor 7 verenigingen
Lees ook:Dure woningen ‘verrijking’ voor KKP
Lees ook:B&W de stad in…

Eén reactie op “Kans op woningen en nieuwe scholen aan Landtong

  1. Frank

    Waarom pas over 2 jaar, als er een gillende tekort is aan woningen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.