Subsidie toegankelijk maken flatcomplexen

Overhandigen beschikking bij VvE Vijverblok

Overhandigen beschikking bij VvE Vijverblok

De gemeente subsidieert sinds eind juni het toegankelijker maken van flatgebouwen. De subsidie bedraagt een kwart van de kosten met een maximum van tien mille.

De regeling begon eigenlijk met appartementencomplex Luttickduin. De Vereniging van Eigenaren (VvE) vroeg op basis van een subsidieregeling om automatische deuropeners, waardoor het complex levensloopbestendig is geworden.

Wethouder Herbert Raat vroeg bij die gelegenheid andere VVE’s op zich te melden als er problemen met de toegankelijkheid waren.

De VvE van het Vijverblok aan het Veenendaalplein deed dat en mocht een beschikking in ontvangst nemen. Zij krijgt 25%, in totaal € 2.689, van de kosten van aanbrengen van elektrische deuropeners.

Er zijn nu dus nadere subsidieregels voor het toegankelijk kunnen maken van woongebouwen vastgesteld. Het subsidieplafond is €50.000.

“Hiermee wordt het voor steeds meer ouderen in Amstelveen die langer thuis willen blijven wonen ook daadwerkelijk mogelijk gemaakt”, schrijft Raat aan de gemeenteraad.

 

Lees ook:Subsidie derde flatcomplex deurdrangers
Lees ook:Ruim 50 appartementen op Veenendaalplein
Lees ook:Deuropeners voor heel seniorencomplex
Lees ook:Subsidie van gemeente voor aanschaf AED
Lees ook:GroenLinks wil meer laadpalen voor elektrische auto’s

5 reacties op “Subsidie toegankelijk maken flatcomplexen

  1. frank bikker

    Deze subsidie is toegekend aan een VVE, maar geeft de gemeente die subsidie ook soc.woningbouwcomplexen in principe?
    Op zichzelf een goede regeling.Ik weet nog hoe ik indertijd afhankelijk zijn van 2 krukken heb zitten te worstelen met die dranger.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Herbert Raat

    Geachte heer Bikker,
    De regeling staat open voor heel Amstelveen. Dus ook voor sociale woningbouwcomplexen. Voorwaarde is wel dat eigenaren, of het nu de corporatie is of private eigenaren zelf ook investeren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Nou, dat de eigenaar van mijn flatgebouw (woongroep Holland) iets doet, dan behalve huurverhogingen doorgeven en het allernoodzakelijkste achterstallig onderhoud van jaren her plegen, heb ik van andere zaken nog nooit iets gemerkt.
      Zo heb ik nog in de slaapkamers enkele beglazing.
      Na een goede 25 jaar heeft men eens opnieuw gevoegd (moet na 20 jaar)
      kozijnen en dubbele beglazing zijn die nog van 35 jaar geleden, de rotte stukken worden er tussenuit gezaagd en er worden nieuwe stukken ingezet.
      Enz. enz. , ondertussen is mijn huur in 3 jaar wel met 80 euro gestegen en volgend jaar zit ik tegen de vrije sectorgrens aan.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    Ons gebouw heeft een paar jaar geleden ook dergelijke deuropener gekregen dankzij een subsidie van de gemeente. Die werd toen echter nog gewoon geïnstalleerd. Iedereen is er toch blij mee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. slimpie

      Nee niet op de foto met Raat, maar wel op de foto met de “goeddoener”van Waning?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.