Oud-raadslid (bbA) achter protest Zonnestein

 DXie In feite staat wethouder Peter Bot nu min of meer tegenover een voormalige  partijgenoot van het lokale Burgerbelangen (BBA). Ex-raadslid David de Jong van de BBA-fractie blijkt namelijk in bestuurslid van de protesterende  vereniging van eigenaren (VVE) van de flat aan Zonnestein. Die heeft grote  bezwaren  tegen de bouwplannen voor villa’s aan die straat.

Peter Bot

Peter Bot

Volgens de Jong is niet hij, maar vooral Maja Schermerhorn de drijvende kracht achter het protest. Nadat eerder de bouw strandde door massaal bezwaar van omwonenden, besloot de gemeente samen met hen een ontwikkelaar te kiezen, die hen ook moest laten inspreken bij het maken van bouwplannen. Maar in de klankbordgroep daarvoor is volgens de Vereniging van Eigenaren (VVE) van het flatgebouw aan Zonnestein zij slecht vertegenwoordigd. Alleen door Maja Schermerhorn legt De Jong uit. “Vanuit de leden van de VVE is het protest opgekomen, niet vanuit mijn persoon.Ik heb dat niet geinitieerd”. Hij staat overigens wel achter het protest.  In de 15 zetels tellende projectgroep heeft de VVE maar één vertegenwoordiger, de verder van de nieuwbouw afgelegen flat aan Selderust zes. De Jong is overigens geen lid meer van BBA, hoewel hij bij zijn plotselinge aftreden als raadslid, wegens privé omstandigheden, dat wel zij te blijven.

De wanverhouding in de klankbordgroep  is volgens Bot een gevolg van het feit dat de protesterende flatbewoners het massaal lieten afweten. De wethouder van Ruimte zegt verder een steunbetuiging van de klanbordgroep te hebben ontvangen, waarin die zich tegen de VVE aan Zonnestein en met name tegen De Jong keert. Onjuist, zegt de laatste. “De klankbordgroep richt zich tegen de VVE en heeft zich daarbinnen ook tegen Maja Schermerhorn gericht die daarin zetelde, niet tegen mij persoonlijk.”

Dat de flat daar dichter bij de nieuwbouw komt te liggen, ontkent Bot niet, maar hij wijst er op dat alleen de achterzijde van de flats daarheen is gekeerd. Bij de woningen aan Selderust gaat het om de voorzijde en woonkamers.

De Jong maakte bijna elf jaar lang deel uit van de BBA-fractie in de gemeenteraad en was ook voorzitter van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Drie jaar geleden legde hij plotseling het raadslidmaatschap onder druk van zijn partij neet wegens privé omstandigheden.

 

 

Lees ook:Oorlog vanaf de zijlijn in de bieb
Lees ook:Appartementen op locatie gymzaal Zonnestein
Lees ook:Protest tegen bouw villa’s aan Zonnestein
Lees ook:B&W tegen verdere ‘verdichting’ stad met woningbouw
Lees ook:CDA: Waar blijft regie B&W bij Zonnestein

Eén reactie op “Oud-raadslid (bbA) achter protest Zonnestein

  1. slimpie

    Als eigen belangen mee gaan spelen, wordt het blijkbaar een heel ander verhaal bij het principiële bbA.
    Wel lachen bij dat stelletje nitwits.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.