Tijdelijke jongerenhuisvesting in ‘ruïne’ De Olmenhof

In het oude, nogal verwaarloosde en al bijna een jaar leeg staande verzorgingshuis De Olmenhof komt tijdelijke jongerenhuisvesting. Het kijkt min of meer een antikrakers initiatief.  

nder druk van B&W liet eigenaar Woonzorg Nederland vorig jaar in een brief aan omwonenden weten nog voor de zomervakantie te zullen met onderhoud, om het gebied leefbaar en veilig te houden. Het de buurt ontsierende bouwwerk was een doorn in de ogen van de gemeente geworden.

Samen met leegstandbeheerder Camelot wordt aan het gebouw nu een tijdelijke andere bestemming gegeven. Woonzorg Nederland zegt op die manier een bijdrage te willen leveren aan het bieden van huisvesting voor jongeren.

 

Het gebouw wordt daarvoor nu geschikt gemaakt. Dat gaat waarschijnlijk drie maanden duren. Naar verwachting zullen de eerste bewoners in maart of april in hun woningen trekken. De gemeente verwacht dat de locatie dan weer kan opbloeien. Camelot begeleidt de bouwwerkzaamheden en verzorgt ook de verhuur van de woningen. Geïnteresseerden voor woonruimte kunnen zich melden bij Camelot ([email protected]). 

 

De Olmenhof krijgt naast woningen ook een aantal gemeenschappelijke ruimten. Bij voorkeur worden die zoveel mogelijk ingevuld met lokale, maatschappelijke initiatieven. Suggesties kan men mailen naar [email protected].

 

 

Lees ook:Verloederde Olmenhof wordt opgeknapt
Lees ook:Raat eist oplossing voor ruïne Olmenhof
Lees ook:Olmenhof nieuwbouw lijkt gered
Lees ook:Buurtrestaurant in Olmenhof
Lees ook:GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’

Eén reactie op “Tijdelijke jongerenhuisvesting in ‘ruïne’ De Olmenhof

  1. gerben

    Kijk eens naar Campus Diemen..een wonder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.