GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’

Martin Kortekaas. Foto: Groen
Links.

Voornamelijk woningen bouwen voor hogere en midden inkomens is niet de keuze van GroenLinks. Dat zij raadslid Martin Kortekaas van die fractie woensdag bij de behandeling van het door de coalitie omarmde woonbeleid.

“De wachttijden lopen alleen maar op”, zei Kortekaas. “En steeds meer mensen hebben moeite om de huur te betalen.” Zijn fractie mist in de zogenoemde Woonagenda 2015-2018, waarin het beleid voor de komende jaren staat, aandacht voor duurzaamheid.

Volgens haar zien B&W plus de coalitie waarop die steunen het fenomeen doorstroming (van goedkope naar due woningen) als wondermiddel. “Maar in de woonagenda is niet terug te vinden hoe dat dan moet.”

Kortekaas wees er ook op dat geen van de bezwaren (in bestuurlijk en ambtelijk jargon zogenoemde ‘zienswijzen’) tot aanpassing van de beleidsnota heeft geleid.

Ook voor de Ouderencombinatie (OCA) is het verminderen van het beschikbare aantal huurwoningen onaanvaardbaar. Nora Tang van die fractie wilde ook weten wat het in de nota genoemde succes van de ‘Olmenhof’ nou eigenlijk is, nu dat gebouw als zorgcentrum is gesloten en de ouderen er uit zijn geplaatst.

Wethouder Raat bracht daar tegenin dat de gemeente de ruïne, waartoe de Olmenhof was verworden, door gemeentelijke druk op eigenaar Woonzorg van het pand had geresulteerd in huisvesting voor jongeren.

 

Lees ook:GroenLinks: Gemeente maakt foute woonkeuze
Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:‘Weinig concrete aanpak woningmarkt’
Lees ook:GroenLinks: ‘Schiphol misleidt onwonenden’
Lees ook:GroenLinks wil meer werk voor ZZP’ers scheppen

2 reacties op “GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’

 1. Rotary-vriendje

  GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’

  Prachtig geanalyseerd. Maar wat zijn de plannen van GroenLinks om de wachtlijsten aan te pakken ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hadjememaar

   Bretano had dat Olmenhof gehuurd van een andere club en toen had Brentano vergeten het contract op te zeggen. Foutje!!!!
   Ja toen moesten ze het gehele contract uit blijven dienen. Natuurlijk wel op kosten van de belastingbetaler. Zo kun je je geld wat besteed dient te worden aan zorg ook verspillen natuurlijk.

   Zo weet hr. Raat deze blunder van Brentano om te buigen naar een “succes” voor de jongerenhuisvesting. Natuurlijk te schrijven op het conto van de gemeente en natuurlijk op de hr. Raat zelf.

   De ouderen in kwestie zijn allemaal verdeeld over andere tehuizen of via natuurlijk verloop ( ze zijn de pijp uit) verdwenen.

   Bij deze heeft mevr. Tang dus een antwoord.

   Ik snap trouwens niet dat deze partijen als het over zulke belangrijke items gaat niet 1 zegsman/vrouw hebben. Nu blijven het allemaal een paar zielige muisjes die tegen de wind in piepen. Ze hebben nog wel de minderheid, maar je kunt beter een stevige oppositie hebben dan deze vertoning.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.