GroenLinks wil meer hulp voor huurders met geldprobleem

 

Dorien Mijksenaar

Dorien Mijksenaar

Het project ‘Erop af!’, voor hulp voor huurders met geldproblemen, moet worden uitgebreid. Dat vindt GroenLinks. In het project werken gemeente en verhuurder Eigen Haard samen. om Mensen met huurachterstand kunnen voor hulp aankloppen bij de gemeente.

GroenLinks wil dat andere huurdersorganisaties zich daarbij aansluiten. De fractie gaat er in de  raadscommissie Burger en Samenleving vragen over stellen aan het college van B&W.

Het project houdt in dat huurders met een huurachterstand van langer dan twee maanden worden aangemeld bij de schuldhulpverlening van de gemeente. “Vaak gaat het niet alleen om een huurachterstand, maar zijn er meer financiële problemen”, zegt GroenLinks-raadslid Dorien Mijksenaar. “Als je het hoofd tijdelijk niet boven water kunt houden, moet de gemeente er voor je zijn om de weg omhoog in te zetten. Door op tijd aan de bel te trekken en hulp bij de gemeente te zoeken, kan erger worden voorkomen.”

Niet lang geleden dreigde een jonge vrouw met kind door de huurachterstand op straat  te komen, weet Mijksenaar: “Zulke situaties wil GroenLinks koste wat het kost voorkomen. Jonge kinderen horen niet dakloos te zijn. In dit geval werd op het allerlaatste ogenblik een tijdelijke oplossing getroffen. Toen rechtszaak, deurwaarder en dwangbevel speelden, zijn er veel kosten gemaakt en liep de schuld op. Door een snelle procedure had dit mogelijk voorkomen kunnen worden.”

Naast Eigen Haard zijn ook DUWO, Omnia en Woonzorg Nederland actief in Amstelveen. Zij zouden dit systeem ook kunnen toepassen, vindt Mijksenaar. “In Amsterdam doen ze dit ook al en daar hoor ik hele goede verhalen over”.

Lees ook:Tijdig gemeentelijk ingrijpen bij huurschuld helpt
Lees ook:Kunst
Lees ook:GroenLinks ziet weinig heil in voedselbank
Lees ook:Beter Nederlands praten door Buurtkamer
Lees ook:Raad vindt unaniem dat het anders moet met de zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.