Actie tegen Woonzorg Nederland in Amstelveen

Tegen de in Amstelveen gevestigde verhuurder van vooral zorgcentra Woonzorg Nederland is – met steun van de SP – een actie begonnen van bewoners van de Louweshoek in Amsterdam Nieuw-West. Die eisen transparantie en aanpak van achterstallig onderhoud. Zij bewonen 120 sociale huurwoningen van de organisatie en maken zich zorgen over de asbestsanering. Ook zijn zij kwaad over achterstallig onderhoud en nalatigheid op het gebied van veiligheid. Daarover klaagt volgens de bewonerscommissie 70 tot 80% van de bewoners. De klachten hebben onder meer betrekking op schimmelvorming, houtrot, te hoge piekspanning in het gebouw, veel lekkages en onbegaanbare bergingen. Burgemeester van der Laan, die persoonlijk langs kwam, heeft toegezegd samen met de bewoners en de directie van Woonzorg in gesprek te gaan. Er is een afsprakenlijst gemaakt maar daar kwam nog niets van terecht.  De SP-fracties van de Amsterdamse deelraad en de gemeenteraad van Amstelveen waren aanwezig bij een demonstratie van de bewoners voor het kantoor van Woonzorg Nederland.

SP-fractievoorzitter Chris Schaeffer in de deelraad Nieuw-West vindt dat er dringend iets moet gebeuren.  ”De veiligheid van de bewoners moet voorop staan, niet wat de sanering kost. Asbestdeskundigen moeten worden geraadpleegd en de bewoners voortaan goed geïnformeerd over de plannen” De bewoners hebben inmiddels met hun actie afgedwongen dat Woonzorg Nederland volgende week met een stappenplan komt voor de sanering van asbest en het achterstallige onderhoud. De bewoners eisen meet informatie (zoals rapporten over de veiligheid van het pand), structureel onderhoud, een volledige bouwinspectie (gebouw en installaties), een sociaal plan, nakomen van de eerdere afspraken  (voorgesteld door burgemeester Van der Laan) en
zorgvuldige asbestsanering, die volgens hen nu niet goed  verloopt (asbestplaten zijn gewoon in de tuin neergelegd). Het grootste deel van het pand moet nog worden gesaneerd.

 

 

Lees ook:Tijdelijke jongerenhuisvesting in ‘ruïne’ De Olmenhof
Lees ook:Raat eist oplossing voor ruïne Olmenhof
Lees ook:Buurtrestaurant in Olmenhof
Lees ook:Roelof Venemaschool krijgt nieuw gebouw
Lees ook:Verloederde Olmenhof wordt opgeknapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.