VVD: Senioren mijden aangepaste woning door hoge huur

Tom Ponjee[

Senioren verhuizen veelal niet naar voor hen aangepaste woningen, omdat de huur daarvan te hoog is. Dat kreeg de VVD-fractie te horen van de bewonersraad van Eigen Haard, een vereniging van huurders. VVD-raadslid Tom Ponjee gaat daarover vragen stellen aan wethouder Groot van wonen (CDA). “Ik wil dat de wethouder met meer informatie over dat probleem en graag ook met oplossingen komt,” zegt hij. Ponjee wil van de wethouder ook horen of het volgens hem juist is dat senioren afzien van verhuizing wegens de hoge kosten. In andere gemeenten startten corporaties proeven namelijk proeven om verhuizen door oudere huurders te stimuleren. Zij kunnen eenmalig hun huurkorting meenemen naar de seniorenwoningen. Daardoor komen er meer eengezinswoningen en grotere flats vrij voor andere woningzoekenden. (klik hier voor een voorbeeld).

VVD bij bewonersraad

Ponjee gaat B&W vragen waarom zoiets niet in Amstelveen gebeurt en wat de voor- en nadelen zijn. Doel van de bewonersraad is de belangen van de huurders te behartigen. Eigen Haard verhuurt in Amstelveen meer dan 10.000 woningen. De VVD sprak met voorzitter Henk Duursma en de bestuursleden Cor Spinhoven en Hennie van Rijn onder meer over de wachtlijsten voor sociale huurwoningen, de met Eigen Haard gemaakte prestatie afspraken, de tekorten aan middenklasse woningen en het belang van een veilige, schone en goedverzorgde woonomgeving. “Beide partijen vinden het belangrijk dat Amstelveners in onze gemeente op een prettige manier van hun oude dag kunnen genieten. Daar hoort een betaalbare en aangepaste woning bij,” zegt Ponjee. Maar door de hoge huren van seniorenwoningen wonen veel oudere echtparen nog in de eengezinswoningen, waar ze met hun kinderen ooit in zijn getrokken, weet de vereniging. De VVD wil weten of de proeven met huurkortingen succesvol zijn gebleken en of Amstelveen er lering uit kan trekken.

Lees ook:Levie verwijt SP onrust onder ouderen te zaaien
Lees ook:Eigen Haard ‘geschrokken’ van Zwarte Bokaal
Lees ook:Fusie St. Lodewijk en Eigen Haard nu een feit
Lees ook:Op doorstromen senioren gerichte actie van corporaties
Lees ook:Huurverhoging na renovatie in KKP

5 reacties op “VVD: Senioren mijden aangepaste woning door hoge huur

  1. J. Put

    Gut, de VVD wordt ook wakker. Als het kalf verdronken is…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    En aan de andere kant maar zeuren over scheefwonen. Men is wel zo gul om een verhuiskorting te geven van 250 euro en korting op de huur, maar men vergeet erbij te vertellen, wat een verhuizing kost en de noodzakelijke kosten die je moet maken als je een ander huis betrekt.
    Nee, dan raad ik iedereen aan wat een 85 jarige buurman heeft gedaan. Hij heeft enkel zijn woonkamer en slaapkamer in gebruik en de rest heeft heeft hij door zijn schoonzoon laten ontruimen. Kan ie lekker op 400 euro blijven zitten zonder al dat gedoe. Wel zo goedkoop!
    -
    Ik geloof dat de hr. Raat niet alleen wat van zijn ambtenaren moet wakker schudden, maar ook wat partijgenoten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ome Kees

      Frank Bikker moet terugkomen op zijn woorden. De partijgenoot van de hr. Raat, namelijk de hr. Hooijmakers was een zeer wakker man, vooral in het voordeel van zijn bankrekening en plezierreisjes.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ome Kees

    Wat is eigenlijk de huur van een seniorenwoning?

      /   Beantwoorden  / 
  4. persoon

    Hallo Ome Kees, bent u Ronald?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.