Studentenhotel op plaats van gesloopt kantoorpand

 

Het gesloopte pand aan de Meijerslaan

Door op de plaats van een voormalig kantoorgebouw aan de prof.E.M. Meijerslaan 10 in Kronenburg een studenten- en toeristenhotel net 520 kamers te bouwen, kan volgens B&W tienduizend vierkante meter worden onttrokken aan de leegstand van kantoren. Beetje onzin, want het pand is al gesloopt. Alleen heeft de locatie nog steeds een kantoorbestemming.  Twee bedrijven – Maarssengroep en Alexandriet BV – hebben voorgesteld er een hotel met een formule als bijvoorbeeld Casa 400 te laten verrijzen. B&W moeten de raad voor de uitwerking van dat plan wijziging van het bestemmingsplan voorstellen. Het college zegt over enkele weken met een rapport over de kantorenleegstand en de aanpak van de bestrijding ervan te komen. Intussen heeft het aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu toestemming gevraagd en verkregen voor de bouw van een hotel in Kronenburg.. Een complicerende factor was daar namelijk dat er op basis van het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB) in principe geen woningen mogen komen. Maar voor de hotellocatie verleende het ministerie ontheffing, zegt wethouder Groot. Het kantoorpand aan de E.M. Meijerslaan is  na jarenlange leegstand gesloopt. Het terrein ligt nu braak. Van de 520 hotelkamers kunnen er buiten het hoogseizoen 400 aan studenten worden verhuurd.

Lees ook:Postuum meegeteld
Lees ook:B&W: studenten in lege kantoren Kronenburg
Lees ook:Twee hotels, 750 kamers, in kantoorpanden Kronenburg
Lees ook:Gemeente: Braak liggend terrein had nu eenmaam kantoorbestemming
Lees ook:Belastingkantoor wordt opgeblazen

3 reacties op “Studentenhotel op plaats van gesloopt kantoorpand

  1. Peter

    Ik vind het zo’n onzin dat het plan gepresenteerd wordt als manier om kantorenleegstand tegen te gaan. Als je dat echt wilt, neem je een echt leegstand pand, en ga je geen nieuw hotel bouwen op een braakliggend stuk grond. Uiteindelijk gaat het de twee bedrijven om het neerzetten van een hotel. Zeg dan dat je een hotel gaat bouwen. En verbind er geen zaken aan die aantoonbaar niet kloppen. Braakliggende grond is nou eenmaal geen leegstaand kantoorpand.

      /   Beantwoorden  / 
    1. x

      Volkomen mee eens en zo tracht men de mensen mbv het “vrije”woord een rad voor de ogen te draaien. Eigenlijk is dit een erkenning van het schandelijke beleid van het CDA en VVD tav. sociale woningbouw.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Casa Rosso:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.