Starterslening stopt per 1 augustus

Wethouder Levie

Wethouder Levie

Het nieuwe college wil de zogenoemde starterslening voorlopig niet langer dan tot 1 augustus continueren en niet tot het einde van het jaar, zoals het vorige, Dat heeft wethouder John Levie gezegd tegen de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur. Er komt eerst een evaluatie van het effect en de kosten van de regeling rond de behandeling van de kadernota, waarin de contouren van de begroting voor volgend jaar worden gepresenteerd. De lening is bedoeld voor starters op de koopwoningmarkt, die onvoldoende hypotheek van een bank kunnen krijgen. Door het succes van de gemeentelijke regeling is het beschikbaar gestelde geld al op. Aan de raad is daarom een aanvullend krediet van bijna een half miljoen euro gevraagd. Volgens Levie is door de gemeente overigens te laat gecommuniceerd dat het geld op is.

D66 en PvdA zijn voorstander van het in stand houden regeling. GroenLinks ook wel, maar die partij wil in het licht van de kadernota toch eerst een goede afweging kunnen maken. Burgerbelangen (BBA) sluit zich daarbij aan. De starterslening is nu bedoeld voor mensen met een inkomen van 45 duizend euro. BBA zou die grens willen verlagen. Levie staat daar, de in zijn ogen noodzakelijke evaluatie onverlet latend, niet onwelwillend tegenover. “Half juni is naar verwachting het geld echt helemaal op. Maar het zou niet netjes zijn tegenover mensen die al in een procedure zitten nu opeens te stoppen. Dat het geld op is heeft ook mij overvallen. Maar voorlopig stoppen we per 1 augustus, tenzij de gemeenteraad anders beslist.”

Lees ook:Geld startersleningen is al op
Lees ook:BBA tegen versoepeling starterslening
Lees ook:Eerste starterslening voor koopwoning uitgegeven
Lees ook:Starterslening woning nu ook voor wie AV verlaat
Lees ook:Starterslening koopwoningen werkt goed

Eén reactie op “Starterslening stopt per 1 augustus

  1. Hans van der Liet

    Heel goed, kappen ermee! In deze crisis gaan we toch geen sloebers subsidieren die ook zo graag in Amstelveen willen wonen?!? Het moet niet gekker worden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.