Starterslening woning nu ook voor wie AV verlaat

Herbert Raat

Ook starters op de woningmarkt die tijdelijk buiten Amstelveen wonen, kunnen nu een gemeentelijke Starterslening krijgen. Het gaat om mensen die in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar stonden ingeschreven. De commissie Ruimte, Wonen en Natuur behandelt het raadsvoorstel van het college van B en W daartoe op 31 januari 2017.

Wethouder Wonen Herbert Raat (VVD): “Met een Starterslening krijgen starters de mogelijkheid bezit op te bouwen en hoeven ze niet levenslang huur te betalen. Starters die tijdelijk buiten onze gemeente wonen hebben, wat ons betreft, ook recht op een Starterslening.

Bijvoorbeeld jongeren die voor hun studie in een andere gemeente hebben gewoond. De Amstelveense gemeenteraad heeft verzocht starters op de woningmarkt extra te steunen. Deze maatregel is daar een uitwerking van.”

Uit onderzoek van De Hypotheker bleek deze week dat doorstromers de huizenmarkt momenteel domineren en dat starters door veranderende regels minder hypotheken afsluiten. Met een Starterslening krijgen starters een kans op de koopwoningmarkt. De Starterslening vult het verschil op tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank.

 

De Starterslening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker, zoals een bank of een hypotheekverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan dan soms toch gekocht worden.

 

Lees ook:Door ruimte op hypotheekmarkt meer doorstromers
Lees ook:Ruim tweemaal zoveel startersleningen als verwacht
Lees ook:Honderden gegadigden voor 55 koopflats
Lees ook:CDA tegen stoppen met startersleningen
Lees ook:Starterslening blijft gehandhaafd op maximaal 40 mille

2 reacties op “Starterslening woning nu ook voor wie AV verlaat

  1. Gerben

    Een weg voor die starters….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tomaat

    Lenen, lenen, jongens! Laten starters eerst maar eens zien, dat ze zelf wat kunnen sparen, voordat ze zich een versuffing lenen, waardoor ze bij de eerste beste scheet al omvallen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.