Brockhoff: Amstelveense huizen duurder bij kilometerheffing

Als de kilometerheffing er komt, kan die de prijzen van woningen in Amstelveen doen stijgen. Dat verwacht Brockhoff Makelaardij. Omdat in deze stad en directe omgeving veel werkgelegenheid is, ontstaan lange files op de wegen erheen. Maar de waarschijnlijk hoge kosten van rijden in de spitsuren zal bij het invoeren van de heffing ertoe leiden dat men toch maar naar een woning in deze omgeving gaat zoeken. Want voor de meesten zijn de autokosten niet en is de hypotheekrente wel fiscaal aftrekbaar. Alleen als de files werkelijk dramatisch afnemen, kan volgens Brockhoff de invloed van de heffing op de vraag naar woningen beperkter worden. Het is allemaal te lezen in de Nieuwsbrief van de makelaardij.

Die constateert verder dat de huizenmarkt langzaam stabiliseert en de grootste prijsdaling voorbij is. In de lagere prijscategorie, onder de 250 duizend euro, is de waarde van woningen door de crisis minder gedaald dan in de hogere. Daarom is het volgens Brockhoff nu een gunstig tijdstip om relatief goedkopere huizen te verkopen en duurdere te kopen (omdat die relatief sterker in prijs zijn gedaald).

De verkoop van woningen tot 250 duizend euro loopt op het ogenblik moeizaam, geeft de makelaar toe. “Terwijl dat aan het begin van de crisis de enige categorie was waarin nog redelijk werd verkocht. De middenklasse (tussen 250 en 450 duizend) loopt veel beter en in de prijsklasse daarboven bleef het aanbod stabiel.

Lees ook:Brockhoff: Woningmarkt Amstelveen trekt aan
Lees ook:Dieptepunt in verkoop woningen
Lees ook:Amstelveense huizen weer fors duurder
Lees ook:Meer dan helft Aalsmeerse nieuwbouw gekocht door Amstelveners
Lees ook:Verkoop woningen vertraagd

9 reacties op “Brockhoff: Amstelveense huizen duurder bij kilometerheffing

  1. Hans van der Liet

    Dat is goed nieuws. Driewerf hoera voor CDA-minister Eurlings en hulde, hulde, hulde!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Onno

    1 . Het plan gaat niet door.
    2. de meeste filerijders die naar of van werk gaan rijden in leasebakken dus dat zal ze een worst zijn , wel het gevolg is dat de prijzen die bedrijven leveren voor hun diensten of goederen duurder wordern waardoor Jan met de Pet weer duurder uit is …

    Eurlings namens alle goedboerende nederlanders HULDE en namens de rest van de bevolking die niet elke jaar een nieuwe auto kan kopen en niet buiten de spits om op het werk kan komen ….. ach wat interesseert het je eigenlijk he !!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Kom kom, Onno, je moet wat over hebben voor het milieu he! Denk aan je kinderen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Onno

    Dat doe ik juist ! Zo hebben we nog minder geld te besteden … en het milieu?? Ach Hans, je denkt toch niet dat het rekeningrijden het milieu verbeterd?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Het wordt de volgende geldverslindende ramp op kosten van de burger. Een fata morgana van die Eurlings.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    Maar wat waar is, is waar: hij blijft lachen. Tot het zeer irritante aan toe.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Voor zuurpruimen moet je inderdaad bij Groen Links zijn. De rooms-katholiek Eurlings heeft een blij gemoed en dat straalt hij uit. Men fluistert dat hij Balkenende straks gaat opvolgen, dus u kunt zich op nog vele uurtjes mediale exposure van deze sunnyboy verheugen. Overigens mag u best wat meer waardering tonen voor zijn beleid, meneer Demming. Eindelijk wordt die automobilisten eens de rekening gepresenteerd!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

      Dat laatste is nogal twijfelachtig. Het te hanteren principe is toe te juichen, maar of hij het voor elkaar krijgt… Ik heb m’n twijfels.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Onno

    Dan mag hij eerst wel eens zorgen dat het CDA weer de grootste word want JP is na zijn goede jaren bezig alles wat hij heeft opgebouwd weer af te breken dankzij de verkeerde ministers die hij naar voren schuift.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.