Honderden gegadigden voor 55 koopflats

Voor 55 koopflats in Westwijk Zuidoost hebben zich meer dan 350 gegadigden gemeld. Donderdag (16 oktober) werd geloot wie de woningen krijgen. Dat deed wethouder Remco Pols (bouwen en wonen) onder toezicht van notaris Mr. F. Bentum van SBA Netwerk Notarissen in Amstelveen en directeur W. Looijen van AM Vastgoedontwikkeling. De woningen zijn volgens de gemeente vooral geschikt voor starters. Ze zijn gebouwd door Westwijk Zuidoost CV, waarin AM en Bouwfonds Ontwikkeling samenwerken. De prijzen variëren van circa 150 duizend tot 233 duizend euro, wat de gemeente financieel aantrekkelijk voor starters op de woningmarkt noemt. De financiering is door twee regelingen gemakkelijker rond te krijgen: een koopsubsidie en een starterslening van de gemeente.Degenen die zijn ingeloot worden door de drie verkopende makelaars – Ludenhoff Groep, Lunshof Makelaardij en Gerard W. Bakker Makelaars –  uitgenodigd het huis van hun voorkeur te kopen. In totaal komen er in Westwijk ongeveer 900 woningen.

Lees ook:Starterslening woning nu ook voor wie AV verlaat
Lees ook:Verkoop starterswoningen gestart
Lees ook:Eerste woningen Westwijk Zuidoost verloot
Lees ook:Geld startersleningen is al op
Lees ook:Ruim tweemaal zoveel startersleningen als verwacht

2 reacties op “Honderden gegadigden voor 55 koopflats

  1. elske

    Waar zijn die sociale huurwoningen? Belachelijk die subsidies voor mensen die al een trapje hoger op de maatschappelijke ladder zijn. Doen ze dat ook voor de werkende sociale minima? Bijvoorbeeld voor de mensen in de thuiszorg en in de bejaardenzorg?

      /   Beantwoorden  / 
  2. oud-kraker

    Johan, is die Bakker dezelfde man uit de tijd van de krakersrellen begin jaren tachtig. Als dat zo is, moet je zijn dossier eens lichten!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.