Uitgangspunten uitbreiding centrum Westwijk ongewijzigd

De twaalf reacties die op de uitgangspunten voor de herontwikkeling van het winkelcentrum in Westwijk zijn binnen gekomen, zijn voor B&W geen reden daaraan iets te veranderen. De reacties gingen vooral over de verkeersafwikkeling en het parkeren. Ze kunnen volgens het college hooguit in een latere fase van het project een rol gaan spelen ‘bij de te maken keuzes.’  Het centrum wordt met drie- tot vierduizend vierkante meter uitgebreid. Er komt een tweede supermarkt.  De gemeente wil dat er een zogenaamd ‘gemakscentrum’ ontstaat, dat voldoet aan de eisen van de wijkbewoners en zich kan onderscheiden ten opzichte van concurrenten.

Het onderscheid moet volgens de gemeente ontstaan door een combinatie van ‘kwaliteit, vers, non-food, horeca, medische en culturele functies, wonen, parkeren, veiligheid en levendigheid in een eigentijds ruimtelijk concept.’

 

De uitbreiding van detailhandel en herschikking van voorzieningen levert volgens de gemeente een sociaal veilig en levendig centrumgebied op. Er wordt ook gedacht aan Aandacht aan gecombineerd gebruik van ruimten. De activiteiten van het wijkcentrum krijgen een nieuwe plaats in het centrumgebied. Ook worden woningen toegevoegd, waarvan dertig procent ‘middeldure’ huurwoningen. De sportzaal gaat naar de voorzieningenstrook in Westwijk zuidwest of zuidoost.

Lees ook:Winkelcentrum Westwijk wordt uitgebreid met winkels en woningen
Lees ook:VVD wil blauwe zones in Stadshart
Lees ook:Overeenkomst getekend voor renovatie Uilenstede
Lees ook:Bouw Westwijk 2 gestart
Lees ook:Ook Bankrashof naar keurmerk Veilig Ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.