Winkelcentrum Westwijk wordt uitgebreid met winkels en woningen

Het winkelcentrum Westwijk wordt met drie- tot vierduizend vierkante meter winkeloppervlakte uitgebreid. Onder meer met een door de gemeente gewenste tweede supermarkt. Ook komen er woningen bij. Dat is althans de bedoeling van B&W, blijkt uit een nota van uitgangspunten voor het project. De plannen zijn gebaseerd op onderzoek naar wat er aan uitbreiding voor de detailhandel nodig is. Daarbij zijn diverse partijen, zoals winkeliers en wijkplatform betrokken. Ook is onderzocht hoe de diverse functies van het centrum – met ook een bibliotheek, muziekschool en wijkcentrum – elkaar versterken.

 

Het moet vooral een gemakscentrum zijn, vinden B&W. Het betekent dat er een door de bewoners gewenste combinatie van culturele en medische voorzieningen, detailhandel, horeca, levendigheid en veiligheid ontstaat. En het moet zich daarmee volgens hetcollege kunnen onderscheiden van concurrenten. De gemeente wil de kwaliteit van de openbare buitenruimte verbeteren.

 

Volgens de gemeente krijgen de activiteiten van het wijkcentrum een nieuwe plaats in het centrumgebied. Van de erbij te bouwen woningen moet in elk  geval 30% bestaan uit middeldure huurwoningen. De sportzaal gaat naar de voorzieningenstrook in Westwijk zuidwest of -oost. De gemeente organiseert een inloopavond over de uitgangspunten en zegt reacties van de bevolking  te zullen betrekken bij de besluitvorming. De gemeenteraad besluit naar verwachting in mei 2009.

 

 

 

 

Lees ook:Uitgangspunten uitbreiding centrum Westwijk ongewijzigd
Lees ook:Achttien nieuwe koopwoningen aan Bovenkerkerweg
Lees ook:Nieuw wijkcentrum Keizer Karelpark wordt deel van scholencomplex
Lees ook:Suggesties van burgers gevraagd voor nieuw centrum Westwijk
Lees ook:Pluspunt moet worden omgevormd tot wijkcentrum Patrimonium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.