Aanpak illegale woninghuur in Bankras

De gemeente wil dat de in Amstelveen actieve woningcorporaties Woongroep Holland en Woningstichting St. Lodewijk/Eigen Haard extra maatregelen emen om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren. Het is de bedoeling oudere huurders onder meer een financiële vergoeding als tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten (in de nieuwe woning) te bieden en hen ook op andere wijzen te steunen bij verhuizing uit een eengezinswoning naar een appartement. Die moet overigens wel door de corporaties worden opgehoest. Ook wordt aan andere vormen van ondersteuning gedacht, zoals begeleiding door een verhuiscoördinator.

 

Een tweede project beoogt het tegengaan van onrechtmatige bewoning. Gemeente en corporaties vermoeden dat hier en daar ten onrechte een huurovereenkomst wordt aangehouden. Bijvoorbeeld als de officiële huurder niet zelf op het huuradres woont en de woning onrechtmatig doorverhuurt. De partijen willen dat aanpakken, omdat daardoor sociale huurwoningen vrijkomen die vervolgens op een rechtvaardige manier kunnen worden toegewezen.

De twee projecten gaan om te beginnen draaien in Bankras Kostverloren, omdat de corporaties daar veel bezittingen hebben. Als de aanpak daar slaagt, wordt besloten over uitbreiding naar andere wijken. De gemeente verstrekt de nodige gegevens uit het registers van de Burgerlijke stand, zodat die men de bestanden van de corporaties kunnen worden vergeleken. In een convenant wordt volgens de gemeente een juist gebruik van de gegevens gegarandeerd en de wetgeving op het gebied van persoonsgegevens gerespecteerd.

 

Lees ook:Opsporing woonfraude versterkt door gegevensuitwisseling
Lees ook:‘Wettelijke plicht bedrijven datalek te melden’
Lees ook:Doorstroombeleid wonen dupe van vonnis
Lees ook:Woning dicht wegens vuurwapens
Lees ook:Woningdoorstroming stagneert steeds meer

Eén reactie op “Aanpak illegale woninghuur in Bankras

  1. Rob Nijkamp

    Uilenstede lijkt me ook een passende locatie waar dit project kan worden uitgevoerd. In hoeverre wordt de wetgeving op het gebied van persoonsgegevens gerespecteerd als de mensen niet weten dat hun gegevens worden uitgewisseld?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.