Woningbouw Fokkerlaan hoger dan gepland

De aan de Bovenkerkerkade – bij de Fokkerlaan – geplande hoogbouw krijgt drie bouwlagen in plaats van twee. B en W gaan de gemeenteraad voorstellen de plannen te wijzigen ten opzichte van het eerder uitgebrachte Programma van Eisen. Volgens het college helpt de extra bouwlaag bij de afscherming van het binnenterrein van het gebied voor het door de A9 veroorzaakte lawaai.

Ook wordt de beeldkwaliteit aan de Bovenkerkerkade beter, vinden B en W. Doordat het plangebied bij de Fokkerlaan lager ligt dan de kade, is de eerste bouwlaag van de woningen in dat gebied verzonken, meent het college.

B en W willen het voormalige GGD-gebouw niet verkopen, maar slopen en door een nieuw kantoorpand vervangen. Dat komt dat zo te liggen dat het binnenterrein wordt afschermd voor het verkeerslawaai van het Keizer Karelplein. Een apart geluidscherm is dan volgens de gemeente niet nodig.
Het nieuwe kantoorgebouw wordt vier lagen hoog aan de Bovenkerkerkade en drie lagen in de hoek Keizer Karelplein/Fokkerlaan. Op de hoek Van den Broekelaan/Fokkerlaan komt een speelplek voor kinderen. Parkeren voor de nieuwbouwwoningen moet binnen het plangebied opgelost worden.

 

Lees ook:Meer parkeerruimte bij nieuw kantoorgebouw Fokkerlaan
Lees ook:Keizer Karel College wordt groter
Lees ook:Permanent complex bij De Meent voor drie scholen vervangt noodlokalen
Lees ook:Honderd bezoekers infomeeting KK Plein
Lees ook:Nifterlake komt bij Hoeksewaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.