Honderd bezoekers infomeeting KK Plein

Wethouder Jeroen Brandes kijkt belangstellend toe bij de uitleg over de mogelijke verkeersmaatregelen Keizer Karelweg.

Ongeveer honderd buurtbewoners bezochten de inloopavond over de verkeersmaatregelen rondom het Keizer Karelplein en de Ouderkerkerlaan. Tot genoegen van verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA).

Er is in de aanloop naar de verbreding en verdieping van de A9 hebben verkeerskundigen van de gemeente de situatie rondom het Keizer Karelplein onder de loep genomen en een nieuw ontwerp gemaakt. In het nieuwe zgn. belevingscentrum Amstelveen InZicht op de tweede verdieping van de Bibliotheek aan het Stadsplein, konden inwoners zien hoe het er uit gaat ziet en daarop reageren.

Ook konden bezoekers voorstellen inzien die de verkeerssituatie op de Ouderkerkerlaan kunnen verbeteren, nog voor de verbreding van de A9. Buurtbewoners hadden dat aan de gemeente gevraagd en konden nu reageren op de voorstellen daarover en eventuele suggesties achterlaten. De gemeente probeert die volgens Brandes zoveel mogelijk ‘mee te nemen’ in de uitwerking van het definitieve verkeersontwerp.

Oplossingsrichtingen

Doel van de maatregelen op de Ouderkerkerlaan is het tegengaan van sluipverkeer, verbetering van de veiligheid voor fietsers en het voorkomen dat van vastlopend vrachtverkeer in de Dorpsstraat. Oplossingsrichtingen die de gemeente presenteerde zijn het instellen van eenrichtingsverkeer en/of afsluiting van de weg vanaf en/of naar de Keizer Karelweg. Voor geïnteresseerden die deze avond verhinderd waren, zijn de schetsen in te zien bij belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein.

 

Lees ook:Magazine over A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Meepraten over fietsbrug A9
Lees ook:Fietsexcursie A9
Lees ook:Groen licht beter verkeersknooppunt O’laan
Lees ook:ChristenUnie wil veiliger Ouderkerkerlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.