Maximaal 30 woningen op Amsteleiland

Maximaal dertig woningen komen er op het Amsteleiland, als de gemeenteraad ermee akoord gaat. B en W leggen de raad een nota van uitgangspunten (NVU) voor. Bij de inspraak bleken sommigen dertig woningen wel wat veel te vinden voor het eiland in de Amstel, waar lang een scheepswerf was gevestigd, die in de negentiger haren zijn activiteoten staakte. Met de nu voorgestelde inrichting kan ook de provincie zich verenigen.

Een aantal jaren geleden werd het van de werfeigenaar gekocht door een projectontwikkelaar, die er een soort archipel met luxe villa's van wilde maken. Jij slaagde daar niet in, onder meer door de hoge kosten van de noodzakelijke grondsanering. Het kwam in handen van Imca Vastgoed van Eric de Vlieger en is inmiddels opnieuw doorverkocht.

Huidige bewoners van Amsteleiland hebben aandacht gevraagd voor hun positie als huurder. Het gemeentebestuur heeft daarom bij de initiatiefnemer van de ontwikkeling van Amsteleiland aangegeven dat de gemeente waarborgen voor de huidige bewoners eist.

De NVU wordt behandeld door de commissie Ruimte, wonen en natuur op 19 juni en door de gemeenteraad op 4 juli. Als de raad de nota heeft vastgesteld kan de initiatiefnemer de plannen uitwerken en bouwvergunning aanvragen.

 

Lees ook:Raad schort besluit Amsteleiland op
Lees ook:Nieuwe plannen woningbouw Amsteleiland
Lees ook:Sloop op Amsteleiland leidt tot onrust onder bewoners
Lees ook:Provincie staat dure woningbouw Amsteleiland toe
Lees ook:Hoofdredacteur Amstelveens Weekblad treedt af

Eén reactie op “Maximaal 30 woningen op Amsteleiland

  1. Joris Spauwen

    Iedere watersportliefhebber weet dat de havenfaciliteiten in deze omgeving minimaal zijn. Watersport Ver.Ouder-Amstel kent sinds jaren een grote aanwas van leden, die nog (10)jaren op de wachtlijst staan voor een ligplaats. Ook leden van deze vereniging hebben een ligplaats op het Amsteleiland.De nood wordt alleen maar groter door het opheffen van deze voorziening. Met creativiteit kan een groot probleem opgelost worden. Voor de projectontwikkelaar hoeft dit toch geen probleem te zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.